Annons

Pioli: Zlatan har bett om ursäkt

Milan har åkt ur den italienska cupen och syndabock blev målskytten Zlatan Ibrahimovic, som blev utvisad. Svensken bad efter matchen sina lagkamrater om ursäkt, säger tränaren Stefano Pioli.
Fotboll • Publicerad 27 januari 2021
Zlatan Ibrahimovic gruffade med Romelu Lukaku.
Zlatan Ibrahimovic gruffade med Romelu Lukaku.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Inter besegrade Milan med 2–1 i kvartsfinalen i den italienska cupen. Men eftersnacket handlade mest om Zlatan Ibrahimovic. Den här gången för att svensken såg rött.

I slutet av första halvlek hamnade Ibrahimovic i en het ordväxling och gruffade med sin förre lagkamrat i Manchester United, Inters Romelu Lukaku. De båda stjärnorna stod panna mot panna och tuppfäktades, lagkamrater fick rycka in för att hålla isär de två och både Ibrahimovic och Lukaku varnades.

Annons

– Jag hörde inte vad de sade men de är tillräckligt gamla för att överleva det här, säger Milantränaren Stefano Pioli, till pressen efter matchen.

Hans kollega i Inter, Antonio Conte, säger sig vara nöjd med Lukakus beteende.

– Jag var glad över att se Romelu så där. "Ibra" har en vinnares elakhet och jag tror att Romelu också håller på att få fram en sådan. För oss är han viktig och om han blir arg lite då och då är jag nöjd.

Med en halvtimme kvar att spela fick Ibrahimovic ett nytt gult kort och visades ut.

– Han drogs med i sin starka önskan att hjälpa laget, säger Pioli.

– Vi fick betala ett högt pris under den halvtimmen och kunde inte få med oss ett positivt resultat.

Ibrahimovic hade gett Milan ledningen, men efter hans uttåg vände Inter på matchen genom mål på straff av just Romelu Lukaku och frispark av danske inhopparen Christian Eriksen.

Inter får i semifinal möta vinnaren mellan Juventus och Spal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons