Annons

Pettersson med flera rekord i SM – guld före Ståhl

Det är bara ett SM, men det blev flera världsresultat i diskustävlingen i Norrköping.
Efter dubbla personliga rekord, SM-rekord och ett första 70-meterskast tog Simon Pettersson sitt första SM-guld i diskus.
Friidrott • Publicerad 6 augusti 2022
Simon Pettersson satte personligt rekord – två gånger om – i diskusfinalen i SM. Han vann även SM-guld.Foto: Magnus Andersson/TT

Simon Pettersson slog till i sitt allra första kast och noterades för 69,84 – nytt personligt rekord och dessutom rekord för ett svenskt mästerskap.

– I dag stämde det bara. Jag måste säga att jag är så otroligt tacksam för alla som kom hit till Norrköping i dag, jag hade gåshud vid alla kast när jag gick in i ringen, säger Pettersson i SVT.

Annons

I det femte kastet kastade han ännu längre, och slog till med karriärens första 70-meterskast då han noterades för 70,42. Det blev även kastet som gav honom SM-guld.

– Jag kände att det fanns en växel till efter första kastet ändå, det var inte full rulle på det. Så det kändes som om jag träffar perfekt kan det gå lite längre. Och det är ju de där situationerna jag älskar, säger SM-guldmedaljören.

Det gör Pettersson, som oftast står i skuggan av träningskompisen Daniel Ståhl, till trea på årets världsbästalista.

Ståhl fick till 70,29 i sitt femte kast och blev därmed tvåa bakom Pettersson. Att Pettersson utmanades av Ståhl gav enligt huvudpersonen själv extra motivation.

– Det var väl det som slängde lite bensin på lågan som redan fanns, säger Pettersson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons