Annons

Persson huvudskadad – oklart hur allvarligt

Linus Persson fick en otäck smäll mot huvudet och avbröt matchen mot Slovenien med smärtor. I värsta fall är VM över för högernian som har gjort succé hittills i turneringen.
Handboll • Publicerad 22 januari 2021
Linus Persson fick en smäll mot huvudet mot Slovenien.
Linus Persson fick en smäll mot huvudet mot Slovenien.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Jag är inte helt säker på hur läget är nu. När man slår huvudet i golvet så vill vara väldigt försiktiga med det, vi tar inga risker, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.

Det hade bara gått drygt en halvminut när Persson dunkade bakhuvudet i golvet med full kraft. Att Persson tilläts spela vidare fick kritik i Viasats VM-studio, bland annat av förre förbundskaptenen Kristján Andrésson som menade att det inom handbollen är amatörmässigt att spelare i sådana läget inte undersöks av en oberoende läkare.

Annons

Solberg:

– Vi bytte ut honom bara några minuter senare, vilket också var planen. Sedan fick han ont efterhand när han satte sig ned. Då tar vi inga risker.

"Några minuter" var i själva verket drygt 16 minuter och Persson hann göra tre viktiga mål under tiden på planen.

Frågan är bara när han kan vara tillbaka igen. Hjärnskakningar är vanligt förekommande inom handbollen och bland annat har Sverige drabbats i flera stora mästerskap. Senast i fjol, då Albin Lagergren missade stora delar av EM på hemmaplan.

– Vi hoppas att det går bra och att han kan spela nästa match, säger Glenn Solberg.

Om vad det skulle betyda om Persson inte kan spela framöver, närmast i söndagens match mot Ryska handbollsförbundets lag, säger norrmannen:

– Det är klart att han har haft ett bra mästerskap och är viktig för laget. Det skulle betyda för oss andra att vi måste göra ett ännu större jobb.

Tilläggas kan att Sveriges lagläkare Daniel Jerrhag fortfarande är isolerad från laget efter att ha testat positivt för covid-19. Efter matchen fick Persson behandling i omklädningsrummet av sjukgymnasten och med Jerrhag uppkopplad på länk, enligt landslagets presschef Daniel Vandor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons