GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

OT storsatsar på IKO-bevakningen: ”Vår tyngsta hockeysatsning någonsin”

OT storsatsar på bevakningen av IK Oskarshamn.
Jesper Hallberg blir så kallad beatreporter och kommer att bevaka laget på heltid. Christian Gustafsson fortsätter som IKO-krönikör.
– Vår tyngsta hockeysatsning någonsin, säger sportchefen Lasse Hansson.
Ishockey • Publicerad 8 september 2021 • Uppdaterad 9 september 2021
IKO engagerar OT:s läsare som inget annat.
IKO engagerar OT:s läsare som inget annat.
Foto: SUVAD MRKONJIC

IK Oskarshamns öden och äventyr har alltid engagerat OT:s läsare. När laget tog klivet upp i SHL 2019 sköt intresset ytterligare i höjden.

– Vi rapporterar ofta från lagets träningar och det är häftigt att se hur otroligt många det är som är inne och läser och skriver kommentarer, trots att klockan är elva en tisdagsförmiddag, säger Jesper Hallberg och skrattar.

– Det är extremt stort intresse för allt som sker i och runt laget. Det känns lite som att staden står stilla varje gång det är match, säger Christian Gustafsson.

Under avslutningen av förra säsongen bevakade Jesper Hallberg och Christian Gustafsson laget på mer eller mindre heltid under några veckor. Det gav både mersmak och svart på vitt för vilket intresse laget röner.

– Vi såg i våra mätverktyg hur många det var som läste och följde allt kring laget. Det är det enorma intresset vi vill fånga upp och göra vår bevakning av laget ännu bättre nu, säger Lasse Hansson.

Från och med den här veckan tar OT alltså ytterligare ett steg framåt i bevakningen av IK Oskarshamn.

Jesper Hallberg blir så kallad beatreporter, det vill säga ägnar all sin tid åt att följa och bevaka ett specifikt lag.

– Det är en dröm för mig. Jag har själv spelat hockey och brinner för sporten. Att få chansen att jobba med att följa ett lag på heltid är en ynnest, säger Jesper Hallberg, som även kommer få sällskap av Johnny Larsson i bevakningen.

Finns det någon risk att du kommer f-ö-r nära laget?

– Det blir min utmaning. Samtidigt som jag ska vara extremt nära laget och krypa under skinnet på spelarna, så är det viktigt att hålla distansen och inte bli någon “medgångsreporter” som skriver det klubben vill, säger Jesper Hallberg.

Hur kommer läsarna märka att du är beatreporter?

– Kort sagt: det blir mer av allt. Vi kommer bevaka fler träningar, det blir fler beståndsdelar, fler texter, fler intervjuer, nya moment. Jag vill fördjupa IKO-bevakningen. Göra långa intervjuer, djupdyka i statistik, ta oväntade grepp. Min ambition är också att hitta IKO-historierna vid sidan av det vanliga bruset, att berätta sådant som du bara hittar i OT. Sedan är jag lyhörd för vad läsarna vill ha.

Christian Gustafsson och Jesper Hallberg reste land och rike kring för att bevaka IKO under våren. Nu sjösätter OT en stor hockeysatsning där Hallberg kommer att bevaka IKO på heltid.
Christian Gustafsson och Jesper Hallberg reste land och rike kring för att bevaka IKO under våren. Nu sjösätter OT en stor hockeysatsning där Hallberg kommer att bevaka IKO på heltid.
Foto: Christian Gustafsson

Sportchefen Lasse Hansson:

– När man släpper lös radarparet Hallberg & CG kan allt hända. Nu vill man bara att hockeysäsongen drar i gång. Men det är också viktigt att tillägga att detta är en resurs utöver den vanliga sportbevakningen. Det blir alltså mer kraft totalt för att bevaka idrotten som är framgångsrik i hela vår region nu.

Christian Gustafsson kommer att fortsätta att skriva krönikor om IKO och SHL flera gånger i veckan. Dels från matcher, dels om allt mellan himmel och jord i hockeyns värld.

– Jag skriver om laget och ligan ur mitt perspektiv. Det är inte alltid som man kanske förväntar sig att en hockeykrönika ska vara. Förra året skrev jag IKO-krönikor om allt från vikten av powerplay och avancerad corsi-statistik till surdegsbröd, Sven Wollter och grekisk mytologi. Mitt mål är att vara extremt personlig i mina texter och få både de kunniga hardcorefansen och de som inte alls är särskilt hockeyintresserade att känna sig inkluderade och tycka att det är underhållande läsning.

Liselotte LindénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.