Annons

Östersund åker till Spanien trots avrådan

Allsvenska Östersund åker på träningsläger till Spanien trots att Svensk elitfotboll, Sef, avråder elitklubbarna från utlandsresor.
Fotboll • Publicerad 12 januari 2021
Det är inte bara frost på Jämtkraft arena, utan även mycket snö. Därför åker Östersunds FK till Spanien på träningsläger. Arkivbild.
Det är inte bara frost på Jämtkraft arena, utan även mycket snö. Därför åker Östersunds FK till Spanien på träningsläger. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

"Det är ett beslut taget under stor vånda såklart. Svensk elitfotboll har avrått från utlandsresor, detta gjorde man så sent som i slutet av förra veckan. Men som läget är nu och efter att ha analyserat vad vi måste vara extremt noga med, samt ha en handlingsplan, känner vi oss trygga med att åka", skriver ÖFK på sin webbplats.

Östersund anser att det kan vara smittsäkrare i Spanien, där man ska leva i en bubbla, än vad det är på hemmaplan.

Annons

"Utifrån rådande läge med smitta i hela samhället kan det till och med vara bra att bo och träna i en bubbla i Malaga och enbart vara med varandra på det här sättet. Vi kan ha bättre kontroll och ingen kommer kunna röra sig ute i samhället," säger tränaren Amir Azrafshan.

Hemma i Östersund är det snö och kallt och ÖFK har ingen fullstor plan att träna på.

Lägret ska pågå mellan den 16 januari och den 6 februari. Östersunds första tävlingsmatch för året blir mot Landskrona i Svenska cupen den 21 februari.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons