Annons

Oskarshamn förlänger med succétränaren

SHL-klubben Oskarshamn väljer att förlänga kontraktet med tränaren Martin Filiander med ett år, till 2024.
Ishockey • Publicerad 15 november 2021
Martin Filander i Oskarshamns bås. Arkivbild.
Martin Filander i Oskarshamns bås. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång /TT

Filander gjorde intåg som huvudtränare i Oskarshamn i fjol, till lagets andra SHL-säsong. Förbättringarna under den säsongen och den starka starten på den nuvarande säsongen tillskrivs bland annat tränaren. Därför väljer klubben att förlänga Filanders befintliga treårskontrakt med ett år, meddelar klubben på sin hemsida.

"Jag tycker att vi är någonting på spåren. Det är en fantastisk förening att jobba i och ett grymt lag. Vi har fått till kärnan och glädjen i att vilja jobba och utvecklas varje dag", säger Filander..

Annons

Tränaren har dessutom fått option på ytterligare ett år.

"Man kan säga att förlängningen gäller två år, men optionen beror mycket på vad som händer med arenan", säger Filander om planerna på en ny arena i Oskarshamn.

Oskarshamn kom sist i grundserien säsongen 2019-2020, men flyttades inte ned på grund av förändringar i reglerna till följd av coronapandemin. 2020-2021 blev laget elva i grundserien och just nu ligger Oskarshamn på sjunde plats i SHL.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons