Annons

OS-hjältarna hoppar i samma lag på Stadion

Tillsammans har de tagit EM– och VM-silver och i somras krönte de karriären med OS-guldet i Tokyo.
Framöver hoppar landslagskompisarna även i samma lag i Global champions league.
Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson är stjärnryttarna i nybildade Stockholm Hearts.
I juni syns de på Stockholms stadion.
Ridsport • Publicerad 9 februari 2022
Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson gottar sig åt OS-guldet i Tokyo. I år tävlar de tillsammans i Stockholm Hearts i Global champions league. Arkivbild.
Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson gottar sig åt OS-guldet i Tokyo. I år tävlar de tillsammans i Stockholm Hearts i Global champions league. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

GCL är lagtävlingen som avgörs parallellt med Global champions tour, den världsomspännande individuella serien. Bland alla framgångar Fredricson nådde under 2021 var totalsegern i Global champions tour en av dem.

"Vi ryttare i Team H&M har under lång tid drömt om att bilda ett lag tillsammans till Global champions league. Nu har vi lyckats skapa ett riktigt "Dream team" med sex fantastiska ryttare, vilket är otroligt stort för oss", säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Förutom Fredricson och Baryard Johnsson ingår de belgiska ryttarna, bröderna Nicola och Olivier Philippaerts, amerikanskan Lillie Keenan samt den brittiska U25-ryttarinnan Lily Attwood i Stockholm Hearts.

"Vi har en stark sammanhållning i Team H&M, så det känns både roligt och naturligt att få rida i samma GCL-lag. Dessutom är Lillie och Lily fantastiska tillskott till laget. Vi delar samma värderingar gällande hästhållning och tävlande, de är duktiga ryttare och har bra hästar. Jag tror och hoppas att vi kommer att ha en bra chans att prestera på topp under säsongen", säger Malin Baryard Johnsson.

Säsongspremiären sker i Doha den 3-5 mars. Stockholm Hearts representeras då av Baryard Johnsson, Fredricson och Olivier Philippaerts.

Den 17-19 juni hoppar Stockholm Hearts på Stockholms stadion, där en av deltävlingarna avgörs.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons