Annons

OS-guldmedaljör var med vid stormningen

Simning • Publicerad 12 januari 2021
Klete Keller, till höger, tog OS-silver på 400 meter fritt i Aten 2004. Han har också två OS-guld.
Klete Keller, till höger, tog OS-silver på 400 meter fritt i Aten 2004. Han har också två OS-guld.Foto: MARK J. TERRILL/AP/TT

Den förre simstjärnan Klete Keller, som tagit två OS-guld och ytterligare tre OS-medaljer, har identifierats som en av de Trump-supportrar som tog sig in i Kapitolium i förra veckan.

Det är sajten Townhalls reporter Julio Rosas som tagit bilder och filmat händelsen inifrån där Keller syns, iförd en amerikansk OS-jacka.

Annons

Minst ett dussintal personer inom simsporten har identifierat Keller, skriver simsajten Swimswam.

Efter stormningen har Keller tagit bort alla sina konton i sociala medier men dessförinnan visade han att han var en supporter till den nu avgående presidenten Donald Trump.

Keller deltog i tre OS, 2000, 2004 och 2008, och arbetar nu hos en bostadsmäklare. Men han hade svårt att anpassa sig till livet efter simningen och var under en period hemlös.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons