Östersund tog sin första poäng sedan 22 maj i 1–1-matchen mot Hammarby.
Det hade kunnat bli mer – men Astrit Selmani satte stopp.
Fotboll • Publicerad 1 augusti 2021
Östersundsspelare jublar efter att Patrick Kpozos 1–0-mål.
Östersundsspelare jublar efter att Patrick Kpozos 1–0-mål.Foto: Per Danielsson/TT

Det blev delad pott i Jämtland – något som inget av lagen lär vara särskilt nöjda över. Krisstämplade Östersund, med fyra raka förluster, hade chans att lämna nedflyttningsplats vid en trepoängare, medan Hammarby kunde klättra upp på Europaplats.

– Vi har en bit kvar, det är surt, konstaterar Astrit Selmani efter matchen.

"Visste att jag skulle göra mål"

Det var nog inte många som höjde på ögonbrynen när det gästande laget kopplade greppet om matchen – men det skulle de få anledning att göra.

Östersund chockade bortalaget i den 38:e minuten när Patrick Kpozo överlappade på vänsterkanten och bombade in 1–0-målet vid den första stolpen.

– Jag visste att jag skulle göra mål, det var lätt, sade Kpozo till Discovery Plus i paus.

Bortalaget saknade inte chanser att utjämna. Astrit Selmani hade en boll i stolpen och David Accam försökte sig på en placering när Aly Keita stod för en vass räddning.

Hammarby forcerade

Hammarby roterade en del i startelvan efter torsdagens bortaresa till Slovenien där Maribor besegrades och en plats i Europa Conference Leagues tredje kvalomgång säkrades.

I den andra halvleken kallades flera av de mer ordinarie spelarna in – och till slut kom utdelningen.

Bjørn Paulsen nickade ner ett inlägg till Astrit Selmani som dundrade in kvitteringen. Hammarby inledde en forcering i slutminuterna, där bland annat Ankinkunmi Amoo bröt igenom och avslutade, men bollen gick en bit utanför – och matchen slutade 1–1.

Därmed behåller Hammarby fjärdeplatsen i ligan, en poäng bakom Elfsborg på Europaplats. För Östersunds del är det fortsatt tungt och jämtlänningarna parkerar på 15:e och näst sista plats.