Oavgjort mot Trollhättan – Nu väntar ny rysare

Oskarshamn Artikeln publicerades
Anton Agebjörn fick tre kanonchanser i den andra halvleken och på den tredje lyckades han kvittera till 1-1 mot Trollhättan. Nu är allt upplagt för en rysare i sista omgången av division 1.
Foto:Daniel Svensson
Anton Agebjörn fick tre kanonchanser i den andra halvleken och på den tredje lyckades han kvittera till 1-1 mot Trollhättan. Nu är allt upplagt för en rysare i sista omgången av division 1.

Division 1 södra kommer att få en gastkramande avslutning under nästa helg.

Sex lag är inblandade i streckstriden.

Trollhättan–Oskarshamns AIK 1–1 (1–0)

Det har varit tajt i botten av division 1 under en längre tid och om det var möjligt så blev det än mer tajt när näst sista omgången summerades. Trollhätta och Oskarshamns AIK försökte spela fotboll på en plan som inte riktigt ville tillåta då några större fotbollsfinesser för något av lagen. Istället hamnade fokus på de fasta situationerna i den första halvleken. Trollhättan hade fyra mycket bra frisparkslägen under första halvlek som man verkligen gödslade bort. För OAIK:s del var det långa inkast från Anton Agebjörna som skapade mest trubbel för hemmalaget innan paus.

– Jag tycker vi är okej i första halvlek. Det var mycket fasta situationer och det kändes bara som en tidsfråga innan något lag skulle ta ledningen på det sättet, säger OAIK:s tränare Conny Karlsson.

Och det blev hemmalaget som tog ledningen med 1-0. Efter ett långt inkast som skarvades vidare kunde Josef Daoud skjuta in 1-0 med ett volleyskott bara två minuter innan halvtidsvilan. Efter halvtidsvilan skulle dock nästan allt handla om gästande OAIK.

  – Vi steppade upp ett snäpp i andra halvlek. Vi vinner kampen på mittfältet och på så sätt får vi tag i många andrabollar. Det är på det sättet vi tar över matchen, säger Conny Karlsson.

  OAIK tog över spelet och chanserna dök också upp med jämna mellanrum. En som inte hade varit så glad efter matchen om OAIK hade förlorat var Anton Agebjörn som missade ett jätteläge i inledningen av andra halvlek när han rullade bollen utanför i ett öppet läge.

  – Nä jag hade några bra lägen som jag missade. Därför var det en stor lättnad när jag fick in bollen senare, säger Anton Agebjörn.

  Anton Agebjörn skulle dock få sin revansch med 20 minuter kvar att spela då han satte mycket rättvisa 1-1.

  – Jag får en fin nickskarv från Andreas Birgersson och sedan kan jag sätta skottet i bortre hörnet. Jag hade fått skjuta in mig där, säger Anton Agebjörn.

  OAIK fortsatte sedan att vara farliga och vid flera tillfällen fanns det lägen att avgöra matchen. Det slutade dock 1-1 och det gör att sista omgången blir en rysare det är ett riktigt getingbo runt kval och nedflyttningsplatserna. Då matchen mellan Oddevold och Tvååker spelas först i dag är inte förutsättningarna helt klara men det mesta talar för att en vinst för OAIK mot Qviding skulle säkra kontraktet.

  Fakta

  Stjärnligan

  3: Anton Agebjörn

  2: Pontus Fredriksson

  1: Peiman Eliassi

  Totalställning: Filip Jägerbrink, 15: Johan Niklasson, 14: Mattias Pavic, Christopher Christensson, Anton Agebjörn 12: Mergim Smakolli 11: Peiman Eliassi 9: Oliver Bergman. 8: Axel Lindahl 6: Eric Persson. 5: Andreas Birgersson, Martin Karlsson, 4: Jesper Löfgren 3: Dominic Adams 2: Jochen Graf, Måns Olström, Jonathan Viscosi, Pontus Fredriksson

  Visa mer...