OAIK laddar för Utsikten: ”Den typ av lag man vill möta”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Jochen Graf blev matchhjälte i senaste seriematchen mot Kristianstad när han avgjorde i 92:a spelminuten.
Foto:Mikael Algotsson
Jochen Graf blev matchhjälte i senaste seriematchen mot Kristianstad när han avgjorde i 92:a spelminuten.

Efter den mycket dramatiska vinsten mot Kristianstad förra helgen så fick OAIK tre livsviktiga poäng. Poäng som förde upp OAIK på för tillfället säker mark i tabellen.

Bottenstriden i division 1 södra har utvecklats sig till ett drama. I huvudrollerna har vi sex stycken klubbar som alla vill undvika att åka ur eller att få kvala. Det är Mjällby och Tvååker som just nu ligger på nedflyttningsplatserna. Sedan kommer Prespa Birlik på kvalplats. De lag som just nu är säkra är Trollhättan OAIK och Qviding. Men det är oerhört jämnt, enbart fem poäng skiljer Mjällby som är näst sist och Qviding på åttonde plats.

– Det är galet jämnt inför de fyra sista matcherna. Det är en serie med oerhört stora svängningar, du kan ligga ganska högt upp och känna dig säker för att två matcher senare vara indragen i bottenstriden, säger OAIK:s matchhjälte från förra seriematchen mot Kristianstad, Jochen Graf.

För OAIK väntar på söndag Utsikten på hemmaplan. Ett Utsikten som ligger på fjärdeplats men som inte har särskilt mycket att spela för.

  – Det kan vara en fördel. I det läget vi befinner oss i är det den typen av lag man vill möta, säger Jochen Graf.

  OAIK hade innan segern mot Kristianstad en lång rad förluster och Jochen Graf menar att det märktes en stor skillnad på spelarna i omklädningsrummet denna vecka efter segern.

  – Det var en helt annan energi. Jag minns förlusten mot Tvååker, den var riktigt tung. När jag klev av planen kände jag att, fan, det var länge sedan jag gick av planen med en positiv känsla, säger Jochen Graf.

  Jochen Graf passar också på att hylla nye tränaren Conny Karlsson.

  – Han kom in direkt och sa att vi ska inte komplicerar saker. Men vi kan ändå göra små ändringar här i slutet. Han har en otrolig erfarenhet och erfarenhet kan du inte lära ut. När han pratar då får han direkt allas uppmärksamhet, säger Jochen Graf.

  Fakta

  Oskarshamns AIK–Utsikten

  Var? Arena Oskarshamn.

  När? Söndag kl 15.00.

  Vad? Division 1 södra.

  Visa mer...