Nystart för Hydén: ”Spelar fruktansvärt rolig innebandy”

Pixbo Wallenstam byttes ut mot Växjö Vipers.
Nu fortsätter han jaga drömmen om SM-guld där.
– Visst har vi möjligheten att nå final, säger Kasper Hydén.
Växjö/Oskarshamn • Publicerad 7 februari 2018
Efter en tuff start i nya klubben, med bland annat en handskada, börjar Kasper Hydén hitta formen.
Efter en tuff start i nya klubben, med bland annat en handskada, börjar Kasper Hydén hitta formen.Foto: Lena Gunnarsson

Moderklubben är Craftstaden men i tidig ålder flyttade Oskarshamnssonen en timme söderut, till FBC Kalmarsund för att testa innebandy på en högre nivå. Väl där blev det tre säsonger med laget i både division 1 och Allsvenskan. Inför årets säsong lämnade han Pixbo som han varit trogen sedan 2012.

– Jag och flickvännen kände att det var dags för något nytt. Vi trivdes jättebra i Pixbo och Göteborg men kände gemensamt att vi ville testa på något annat. Det är viktigt för oss att vi tar sådana här beslut tillsammans. Jag hade några alternativ och klubbar att välja mellan men Växjö kändes bäst och mest intressant, säger Kasper Hydén.

Hur är livet i Växjö?

– Det känns jättebra. Det är en härlig stad och i laget känns det jättebra. Det tar alltid ett tag att komma in i det när man flyttar. Vi har en stor trea inne i stan och det känns skitbra.

Kasper Hydén-jubel.
Kasper Hydén-jubel.

Vad är det för lag du har kommit till?

– Ett bra lag som spelar fruktansvärt rolig innebandy. Det är lite annorlunda med vad jag är van vid. I Pixbo ville vi vara bollförande och passa runt mycket. Växjö spelar rakare mot mål och med snabba kontringar.

För egen del började säsongen inte på bästa sätt för Hydén. I sista träningsmatchen inför årets säsong skadade han tummen, någonting som påverkade formen i inledningen av serien.

– Det har varit upp och ner för mig den här säsongen. Jag har haft otur med skador men känner att jag börjar hitta formen. Det är som för alla lag och spelare att det går upp och ner. Det är en lite speciell situation när man är ny i laget också, även om jag känner Edin (Omanovic) och några andra från när vi spelade i Smålandslaget. De har hjälpt mig mycket, säger han.

Växjö föll på målsnöret förra säsongen när man spelade final mot Falun. Vad är målsättningen i år?

– Vi har egentligen inget uttalat mål om var vi ska hamna i serien eller så men det är klart att man alltid vill gå till final. Vi ska gå till slutspel och när vi spelar som bäst kan vi slå vilket lag som helst, så visst har vi möjligheten att nå final. Vi kan absolut höja oss både ett och två snäpp i vårt spel.

Hur ser du på dina egna framtidsplaner?

– Alla spelare har någon gång drömmen att spela SM-final i Globen. Det är alltid kul att spela inför mycket publik. Sedan får man se vad som händer i framtiden. Jag har kontrakt med Växjö nästa säsong också, sedan får man se vad som händer.

Du kan inte tänka dig att spela för Craftstaden igen då?

– Det är mycket som ska klaffa såklart, så det vet jag inte. Jag följer laget och det är skitkul att det går bra för dem. Mycket har förändrats sedan jag spelade där. Lag kan sticka upp någon säsong eller så men Craftstaden har vuxit som förening och klubb. Man får dit folk som inte är från staden så det har hänt mycket med klubben.

Gustav BacklundSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.