Annons

Ny miljonsmäll för fotbollförbundet

Svenska fotbollförbundet får en miljonsmäll 6,5 miljoner kronor på grund av att man tvingades flytta två landskamper på grund av reserestriktionerna.
Fotboll • Publicerad 6 oktober 2020
Sverige mötte Frankrike inför tomma läktare i september. Coronapandemin gör att fotbollförbundet förlorar mångmiljonbelopp.
Sverige mötte Frankrike inför tomma läktare i september. Coronapandemin gör att fotbollförbundet förlorar mångmiljonbelopp.Foto: Christine Olsson

Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand skriver i ett meddelande till tidningen att förbundets ökade kostnader och minskade intäkter hamnar på cirka 6,5 miljoner kronor "i en redan väldigt ansträngd ekonomi".

Herrlandslagets match mot Ryssland flyttades från Friends arena till Moskva på grund av reserestriktionerna för vissa länder. Och U21-landslagets landskamp mot Armenien flyttades till neutral plan i Polen av samma skäl.

Annons

"Kostnaderna för resa och uppehälle till Ryssland uppgår till nästan en miljon kronor och de uteblivna publikintäkterna till nästan 4,5 miljoner. Flytten av U21-landskampen till Polen där SvFF får stå för värdskapet hamnar också på minst 800 000 kronor, men hamnar nog med allt säkerhet när allt är klart på uppåt en miljon kronor", skriver Sjöstrand.

SvFF:s företrädare är kritiska till den svenska regeringen som inte återkommit kring önskemålet att få till ett undantag för fotbollsspelarna, som finns för andra arbetsgrupper. Nu försöker man få till en returmatch mot Ryssland i Sverige i framtiden.

– Vi ska göra vad vi kan för att det ska bli en returmatch utan att fastställa tidpunkten för det, säger Pettersson.

Svenska fotbollförbundet tappade intäkter på omkring 20 miljoner kronor i september, på grund av att Nations League-matcherna mot världsmästaren Frankrike och Europamästaren Portugal fick spelas utan publik.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons