Annons

Norske stjärnan om petningen: "Huggen i ryggen"

Norske Emil Iversen säger sig ha blivit lovad att få starta i torsdagens 15 kilometer klassiskt i OS.
Men nu har han petats.
Skidor • Publicerad 10 februari 2022
Emil Iversen är oerhört besviken över att inte få gå 15-kilometersloppet. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

I vanliga fall hade han inte haft något emot den uttagning som norska landslagsledningen presenterat till morgondagens OS-lopp, säger Iversen och menar att det finns goda argument för alla i den norska truppen.

Men den här gången har det inte gått rätt till, menar han.

Annons

– Att jag blir petad är inte så sjukt. Men processen, vägen till uttagningen. Det är klart, det har för mig varit ganska skrämmande och svårt att förhålla sig till och det mest påfrestande jag har upplevt. Det känns som att jag blivit knivhuggen i ryggen, säger han till NRK.

Tidigt uttagen

Iversen togs ut till OS redan den 20 december, efter att ha inlett världscupen i längdskidor starkt och dessutom ha gjort ett starkt VM i Oberstdorf i fjol. Han säger att han lovats en startplats i morgondagens lopp, därför blev chocken stor när laget togs ut och hans namn inte var med.

Från förbundets håll har det varit tyst kring hur man resonerat, enligt Iversen. Förtroendet för ledningen, som i normala fall brukar ha en öppen dialog med honom, har fått sig en rejäl törn, säger han.

– Jag har inte upplevt något liknande i mitt liv, varken i min skidkarriär eller utanför.

Inga kommentarer

Iversen vill inte gå in på detaljer kring landslagsledningens hantering, med hänvisning till att det kan skada hans fortsatta samarbete med förbundet.

Längdchefen Espen Bjervig vill inte kommentera Iversens utspel, men säger till NRK att han ska följa upp saken.

– Det är oklart för mig.

Emil Iversen kan fortfarande bli aktuell för femmilen som avslutas OS.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons