Annons

Norska veteranen firad efter 300 landskamper

Den personliga tragedin tog handbollsveteranen Katrine Lunde till EM. Mot Rumänien var målvakten bäst i laget och firades även för sin 300:e landskamp.
Handboll • Publicerad 8 december 2020
Katrine Lunde i sin 300:e landskamp, EM-matchen mot Rumänien.
Katrine Lunde i sin 300:e landskamp, EM-matchen mot Rumänien.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

Den 40-åriga målvakten slet av korsbandet i knät i maj 2019 och tvingades till två operationer i fjol. Men trots att hon var tillbaka i spel i höstas var aldrig tanken att hon skulle spela EM i år, eftersom hon väntade barn. Men så fick hon för en kort tid sedan missfall. Och därefter fick Silje Solberg corona och tvingades lämna landslaget.

Rikke Granlund stod i de första EM-matcherna mot Polen och Tyskland och har 44 i räddningsprocent.

Annons

40-åringen fick spela mot Rumänien och var 43-procentig, och vald till matchens spelare.

– Det är alltid kul att bli vald till bästa spelaren när man spelar i ett lag med så många bra spelare, säger Lunde till NTB.

– Nu har jag fått visa att jag är en bra målvakt. Jag tror matchen betyder mycket för mig inför fortsättningen.

Efter sin 300:e landskamp i en 18 år lång landslagskarriär firades Lunde av landslagskompisarna, som gav henne ett halssmycke format som ett A efter dottern Atina.

– Det blev lite mycket i går, men det ger mig väldigt mycket.

Lunde kan tangera Karoline Dyhre Breivangs norska rekord med 305 landskamper om laget går till semifinal i EM.

– Men vi ska ha moderata förväntningar. Hon har inte stått i så många internationella matcher på länge, säger förbundskaptenen Thorir Hergeirsson till VG.

– Men Katrine är en duktig målvakt med mycket rutin och hon har en auktoritet. Hon skapar också lugn och trygghet i truppen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons