Annons

Norska förbundet: "Lagerbäck sitter säkert"

Fotboll • Publicerad 9 oktober 2020
Lars Lagerbäck sitter säkert som norsk förbundskapten.
Lars Lagerbäck sitter säkert som norsk förbundskapten.Foto: Stian Lysberg Solum

Ett stjärnspäckat Norge föll med 1–2 mot Serbien i playoff-matchen i Oslo. Därmed är EM-drömmen borta, och norska tidningar ropade på förbundskaptenen Lars Lagerbäcks avgång. Nu kommer Norges fotbollsförbund med lugnande besked för svensken.

– Det är ingen fråga oss. Han har kontrakt till 2022, och det förhåller vi oss till. Vi gör en värdering efter varje säsong och utgångspunkten just nu är att vi förhåller oss till kontraktet, säger generalsekreteraren Terje Svendsen.

Annons

Lagerbäck tog lugnt emot frågor om sin framtid efter förlusten.

– Om jag inte ska leda det här laget har jag inget problem att kliva åt sidan, om min arbetsgivare skulle vilja det, eller om jag själv kommer fram till det. Det får framtiden utvisa, säger Lagerbäck.

Norge fortsätter landslagssamlingen med att spela Nations League. Man möter Rumänien på söndag och Nordirland på onsdag, båda hemma på Ullevål.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons