Annons

Nordqvist inför avgörandet: Allt kan hända

Anna Nordqvist och Brooke M Henderson har en sak gemensamt inför slutrundan av golfmajorn PGA-mästerskapen: De jagar ledaren Kim Sei-Young på Aronimink Golf Club i Newtown Square utanför Philadelphia.
Golf • Publicerad 10 oktober 2020
Anna Nordqvist är med i toppen av golfmajorn utanför Philadelphia.
Anna Nordqvist är med i toppen av golfmajorn utanför Philadelphia.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Anna Nordqvist ledde under delar av tredje rundan men när speldagen närmade sig sitt slut var hon tillbaka där hon började: på andra plats, och med Kim Sei-Young framför sig.

Sydkoreanskan leder med två slag inför avslutningen.

Annons

Nordqvist var så nära att inför söndagens spel ha ett ännu bättre utgångsläge, men bogeyn på 18:e hålet innebar att hon tappade ett slag i jakten på majorsegern, och hon är nu totalt fem under par.

33-åringen, som vann majorn 2009 och var –2 för dagen, delar andraplatsen med vinnaren från 2016, Brooke M Henderson från Kanada.

"Känns ganska bra"

– Det känns ganska bra. Vinden gjorde det väldigt tufft där ute. Jag slog många bra slag där ute och jag höll modet uppe, säger Nordqvist enligt nyhetsbyrån AFP.

– På den här banan kan allt hända, och jag är glad över att ha en bra position.

Kim Sei-Young var –3 för dagen och toppar resultatlistan på –7.

– Jag skulle inte vilja påstå att jag är nervös, men jag är spänd inför avslutningen. Jag ska försöka ta ett slag åt gången, hålla fokus och så kommer resultaten att komma, säger hon enligt AFP.

Ström tappade

Linnea Ström, delad sexa efter två rundor, tappade allt och i stället för att rada upp birdies fyllde 23-åringen scorekortet med bogey- och dubbelbogey-noteringar.

Till slut gick hon på +11 under lördagen. Totalt är Ström +9 inför avslutningsrundan.

Pernilla Lindberg och Madelene Sagström delar 36:e platsen på fem över par.

PGA-mästerskapen utanför Philadelphia skulle egentligen ha avgjorts i slutet av juni men sköts upp på grund av coronapandemin.

Annons

Spelarna gör upp om totalt 4,4 miljoner dollar, omkring 39 miljoner kronor, där vinnaren får 15 procent av den totala prissumman, det vill säga cirka 5,9 miljoner kronor.

Fakta: Svenska vinnare i PGA-mästerskapen

2009: Anna Nordqvist.

2005: Annika Sörenstam.

2004: Annika Sörenstam.

2003: Annikas Sörenstam.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons