NHL-meriterad back på väg till IKO

ISHOCKEY Artikeln publicerades
Simon Després uppges bli nästa back in i IK Oskarshamn.
Foto: Mark Moran
Simon Després uppges bli nästa back in i IK Oskarshamn.

IKO söker spets.

Simon Després ser ut att bli nästa spelare in.

Det har varit tyst kring IK Oskarshamn en tid. Men nu avslöjar Expressens MrMadhawk att backen Simon Després är nära en en övergång till IKO.

Uppgifter som sportchefen Daniel Stolt inte vill kommentera.

– Det har jag inga kommentarer till, säger han.

Després kommer närmast från spel i tyska Kölner Haie, men har tidigare bokförts för drygt 200 NHL-matcher. 27-åringen har junior-VM med Kanada på sitt cv och har representerat Pittsburgh Penguins, Anaheim Ducks och Montreal Canadiens i NHL.

Després mäter 193 centimeter och väger 99 kilo. Det är med andra ord en back med storlek som ser ut att ansluta till IK Oskarshamn lagom till den historiska SHL-säsongen.

IKO har under torsdagen meddelat via sina sociala medier att de ska presentera en ny spelare på fredagen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.