Annons

NHL-legendarerna stoppas från OS

NHL-legendarerna Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall skulle ingå i Tre Kronors OS-ledning som rådgivare.
Men nu stoppas de före detta NHL-stjärnorna av OS-arrangören tillsammans med tre andra hockeyledare på grund av coronapandemin.
Ishockey • Publicerad 11 januari 2022
Niklas Kronwall, till vänster, och Henrik Zetterberg under sin aktiva karriär. Nu stoppas de två hockeylegendarerna från sina ledarroller i Tre Kronor under OS i Peking. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Enligt ett pressmeddelande från Svenska ishockeyförbundet har arrangören beslutat att inga deltagare i Pekingspelen får bo utanför OS-byn.

Det i sin tur gör att OS-trupperna begränsas och SOK (Sveriges olympiska kommitté) har bestämt att max 25 svenska ledare från ishockeyn får åka till Peking.

Annons

Det innebär att Zetterberg och Kronwall stoppas från OS, liksom landslagschefen Olof Östblom, scouten och analytikern Todd Woodcroft samt fystränaren Ida Kyrilis.

"Vi hade satt upp de ledarstaber som vi ansåg var optimala, och vi hade gärna sett att dessa ledare följde med för de hade tillfört mycket. Sedan har pandemiläget förändrat förutsättningarna inte bara för oss utan för samtliga deltagande länder, och det får vi anpassa oss efter", säger Olof Östblom enligt ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons