Annons

New York öppnar för sina idrottslag

Sport • Publicerad 24 maj 2020
Mika Zibanejad, till höger, och hans New York Rangers är ett av de lag i delstaten som nu kan återvända till sina träningsfaciliteter. Arkivbild.
Mika Zibanejad, till höger, och hans New York Rangers är ett av de lag i delstaten som nu kan återvända till sina träningsfaciliteter. Arkivbild.Foto: Kathy Willens/AP/TT

New York öppnar upp för den professionella idrotten igen i spåren av coronakrisen.

Delstatens guvernör Andrew Cuomo offentliggjorde att klubbarnas träningsfaciliteter får öppnas i ett första steg och att det sedan blir spel inför tomma läktare.

Annons

– Med start i dag kan New Yorks professionella idrottsligor börja sina träningsläger. Jag har tron i att idrotten kan komma tillbaka utan att ha publik på arenorna, gör det! Gör det!, sade han och tillade:

– Lös det ekonomiska om ni kan. Vi vill ha er tillbaka. Vi vill att folk ska kunna titta på sport igen, åtminstone hemifrån. Det ger folk något att göra.

Delstaten New York är den hårdast drabbade av coronaviruset i USA. Av landets 97 000 dödsoffer har nästan 30 000 av dödsfallen kommit i New York.

New York har lag i alla stora sporter och basebollen (MLB), basketen (NBA) och ishockeyn (NHL) jobbar för att starta respektive återstarta ligorna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons