Molnen skingrar sig för Jochen Graf

Oskarshamn Artikeln publicerades
Det håller på att vända för Jochen Graf. Efter en tung inledning på säsongen fick han göra sitt första mål i matchen mot Tvååker.
Foto:Kenny Bengtsson
Det håller på att vända för Jochen Graf. Efter en tung inledning på säsongen fick han göra sitt första mål i matchen mot Tvååker.

Inte mycket stämde för Jochen Graf i inledningen av säsongen.

Efter sitt första mål för säsongen hoppas han nu på en vändning.

Han kom som ny inför säsongen från Karlstad och hans första tid i Oskarshamns AIK har varit något knackig. En stor anledning till det är den omställning som Jochen Graf fått gå igenom då han gått från renodlad forward till offensiv yttermittfältare.

– I hela mitt liv har jag spelat längst fram i anfallet. Nu när jag fått gå ner och spela ytter har det varit mycket nytt att lära sig. Särskilt när det kommer till det defensiva spelet, säger Jochen Graf.

I förra matchen mot Tvååker kom hans första mål för säsongen. Ett mål som betydde 2-2 och att OAIK fick med sig en poäng hem.

  – Det var en kombination ute på vänsterkanten med Anton Agebjörn och Christoffer Christensson. Sedan tog sig Christoffer in mot mål och i stället för att slå ett inlägg drog han till så hårt han kunde. Jag hann knappt reagera utan fick använda mig av bröstet. Men mål blev det, säger Jochen Graf.

  Att lära sig sin nya position på planen har han fått mycket hjälp med. Både från tränare och sina lagkamrater.

  – När jag spelat på slutet har jag haft Mattias Pavic eller Martin Karlsson bakom mig. De har guidat mig bra på planen och jag känner att jag lärt mig positionen på ett bra sätt nu. Det hoppas jag ska leda till att jag får starta fler matcher, säger Jochen Graf.

  När det gäller sin speltid så har Jochen Graf fått mer och mer förtroende den sista tiden. Och även om det varit svårt att ställa om sig till yttermittfältare förstår han varför det har blivit så.

  – Om man ser till mina styrkor som fotbollsspelare så passar de sig bra på kanten. Jag är snabb och jag har en hög arbetskapacitet. Just arbetskapaciteten är något som jag vet att tränare Henrik Larsson lägger stor vikt vid, säger Jochen Graf.

  Nu väntar match mot Norrby på hemmaplan och Jochen Graf vet inte jättemycket som morgondagens motståndare.

  – Jag vet att de är från Borås. Och jag har en kompis som var där och spelade en kort period. Achilles Campeon som nu spelar i Port Vale i League 1 i England. Men annars vet jag inget om Norrby, säger Jochen Graf.

  OAIK har efter sin toppform med tre raka segrar nu endast tagit en poäng på de senaste tre matcherna. Jochen Graf är dock inte orolig över lagets form.

  – I det här laget finns en fantastiskt bra mentalitet. Det är ingen som deppar ihop efter förluster. Vi tycker inte synd om oss själv utan vi knyter handen och kör igen, säger Jochen Graf.