Ny förlust för Milan: "Sämsta någonsin"

För Zlatan Ibrahimovic är avancemang till Champions League-slutspelet i vår högst osannolikt.
Milan förlorade bortamatchen mot Porto med 0–1 och är fortfarande poänglösa i grupp B.
Fotboll • Publicerad 20 oktober 2021
Zlatan Ibrahimovic kom in men det räckte inte för Milan som förlorade med 0–1.
Zlatan Ibrahimovic kom in men det räckte inte för Milan som förlorade med 0–1.Foto: Luis Vieira/AP/TT

Milan kom till matchen mot Porto utan viktiga Franck Kessié och Theo Hernández, borta på grund av avstängning och sjukdom. Och Zlatan Ibrahimovic började på bänken.

Porto kom ut bäst och skapade mest i första halvlek men matchen förblev mållös i halvtid. Milan behövde en förändring och många frågade sig när Ibrahimovic skulle komma in på planen.

I den 58:e minuten gjorde han det just det, men svensken kunde inte påverka matchen till Milans favör.

I stället var det Portos Luis Diaz som hittade rätt med ett välplacerat skott till 1–0, vilket blev slutresultat.

Ibrahimovic var besviken på insatsen efter matchen.

"Förtjänade inte poäng"

– Vi förtjänade inte poäng. Det är den sämsta matchen vi någonsin har spelat. Men det är fotboll. För många i det här laget är det här första gången i Champions League, de måste växa och lära sig, säger han till Mediaset efter matchen.

Förlusten innebär att Milan fortfarande är utan poäng i gruppen efter tre matcher.

– Det är tre matcher kvar. Så länge det finns en chans kvar siktar vi på att nå målet, säger Ibrahimovic.

I matchen mellan Atlético Madrid och Liverpool sprakade det desto mer. En första halvlek i rasande tempo innehöll fyra mål.

Först var det världens kanske just nu bästa spelare, Mohamed Salah, som snurrade upp motståndarförsvaret och sköt ett skott som styrdes in av James Milner.

Naby Keita uttökade sedan till 2–0.

Griezmann i centrum

Då klev Antoine Griezmann fram, på flera sätt. Först vinklade han in en reducering på skott från Koke. Sedan hittade han yta i straffområdet och placerade in kvitteringen till 2–2.

Andra halvlek inledde han med sparka högt. Så högt att han träffade Milner i ansiktet med dobbarna. Domaren plockade fram det röda kortet och visade ut fransmannen.

Liverpool utnyttjade övertaget. Salah fick chansen från straffpunkten och gjorde det som skulle bli det matchvinnande målet.

Men innan det var över såg det ut att svänga igen. Domaren blåste straff för Atlético, men efter VAR-konsultationen slopades straffen på grund av filmning.

– Det var en tuff match. Det hade vi också väntat oss, men kanske inte att de skulle spela så defensivt. Men det var inte lätt, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp till BT Sport.

Vinsten innebär att Liverpool toppar gruppen på nio poäng. Atlético Madrid och Porto står båda på fyra poäng efter tre spelade matcher i grupp B

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.