Annons

MFF-stjärnan avstängd mot KFF – ska ha förolämpat dopingkontrollant

Svenska fotbollförbundet stänger av Malmö FF-stjärnan Pontus Jansson i två matcher, skriver Fotboll Skåne.
Det innebär att han missar matchen mot BP och Kalmar FF.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll • Publicerad 29 september 2023
Malmö FFs Pontus Jansson kan missa matchen mot Kalmar FF.
Malmö FFs Pontus Jansson kan missa matchen mot Kalmar FF.Foto: EMMA WALLSKOG

Malmö FF:s rutinerade mittback Pontus Jansson ska ha förolämpat en dopningskontrollant efter en match och då blivit anmäld av en matchfunktionär.

I beslutet står det:

Annons

”Pontus Jansson har blivit anmäld för att ha yttrat sig på ett förolämpande och otillbörligt sätt mot dopingkontrollant samt inte hörsammat dopingkontrollants anvisning vid kallelse till dopingkontroll.”

Enligt Fotboll Skåne har Malmö skickat in en överklagan men om beslutet står sig är Jansson avstängd fram till den 9:e oktober.

Det skulle göra att han missar lagets kommande matcher mot BP på Grimsta IP i Stockholm och Kalmar FF på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Pontus Jansson har genomfört sin dopingkontroll enligt gällande regelverk enligt anmälan men däremot ska hans uppträdande gentemot dopingkontrollanten i samband med kontrollen vara en bestraffningsbar förseelse.

Herman RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons