Annons

Storvreta får elitlicens – räddas av corona

Tidigare svenska mästarna Storvreta riskerade i höstas nedflyttning på grund av nekad elitlicens.
Nu står det klart att man räddas, på grund av coronakrisen.
Innebandy • Publicerad 3 juni 2020
Storvreta får ny chans att jubla nästa säsong efter att ha blivit beviljade elitlicens.
Storvreta får ny chans att jubla nästa säsong efter att ha blivit beviljade elitlicens.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det tidigare mästarlaget Storvreta riskerade i höstas nedflyttning efter att man redovisat negativt kapital och därmed nekades elitlicens. Även Helsingborg nekades elitlicens.

Idag har Svenska innebandyförbundets licensnämnd haft ett sammanträde där man beslutat att de båda klubbarna i herrligan får elitlicens och också slipper nedflyttning till kommande säsong.

Annons

Storvreta beviljas elitlicens med en handlingsplan.

I ett pressmeddelande skriver nämnden: "Storvreta IBK beviljas elitlicens, med förlängd handlingsplan till 30 april 2021, med hänvisning till särskilda skäl kopplat till covid-19."

När de båda klubbarna i höstas nekades elitlicens var de tvungna att redovisa en handlingsplan där det negativa kapitalet var tvunget att vändas till ett positivt senast 30 april 2020. Men på grund av coronakrisens stora ekonomiska påverkan förlänger alltså nu förbundets licensnämnd tiden med ett år för Storvreta.

Man skriver också att de allsvenska damklubbarna Örebro Ungdom, Notviken och Klockarberget nekas elitlicens på grund av att efterfrågade handlingar inte inkommit. De föreningar som spelar i superligan, allsvenskan och division 1 herr omfattas av elitlicensen.

Inget slutspel genomfördes denna säsong på grund av coronakrisen. Falun tilldelades guldet på herrsidan och Iksu korades till mästare på damsidan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons