Annons

Maradona hyllades av Napoli

I sju säsonger spelade Diego Armando Maradona i Napoli. Inför Europa League-matchen mot Rijeka hyllade klubben sin största spelare genom tiderna efter hans bortgång.
Fotboll • Publicerad 26 november 2020
Maradona hyllades på San Paolo.
Maradona hyllades på San Paolo.Foto: Alessandro Garofalo/AP/TT

De elva startspelarna i Napoli klev in på San Paolo, som nu kommer att döpas om till Stadio Diego Armando Maradona enligt flera medier, med just namnet "Maradona" och siffran tio på ryggen på de ljusblåa tröjorna.

På storbildsskärmarna visades ett foto på legendaren som spelade för Napoli mellan 1984 och 1991 och ledde laget till ligatiteln och cuptiteln 1987, samt Uefacupsegern och ytterligare en Serie A-titel 1989. Utanför arenan hade tusentals supportrar samlats för att hedra Maradona.

Annons

Samtliga matcher i kvällens omgång av Europa League föregicks av en tyst minut tillägnad Diego Maradona.

Napoli vann matchen mot kroatiska Rijeka, som nu är utslagna, med 2–0 efter först ett självmål och sedan 2–0 genom Hirving Lozano.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons