Annons

Malmö tar paus från SHL efter pandemiutbrott

SHL-klubben Malmö ställer in all verksamhet den här veckan och bortamatcherna mot Brynäs (tisdag) och Djurgården (torsdag) skjuts fram.
Anledning: Coronaviruset härjar i klubben.
Ishockey • Publicerad 11 januari 2021
Markus Lauridsen och Oscar Alsenfelt deppar efter att Leksands segermål i lördags. Nu härjar coronaviruset i truppen och all verksamhet den här veckan ställs in.Foto: Andreas Hillergren/TT

"Spelare och ledare är nu isolerade och kommer inte att bedriva någon träning under den innevarande veckan. Samtidigt går Redhawks in i lockdown, vilket innebär att spelare och ledare isolerar sig och att laget inte kommer att bedriva några gemensamma träningspass under den innevarande veckan", skriver klubben på sin hemsida.

I lördags meddelade Malmö att forwarden Lars Bryggman drabbats av covid-19. På måndagsmorgonen testades samtliga spelare och ledare och resultatet var nedslående.

Annons

Smittan har spridits i truppen. Hur många spelare och/eller ledare som testat positivt framgår inte.

En konsekvens av virusutbrottet i Malmö är att Brynäs och Djurgården möts redan på tisdagen, en match som skulle ha spelats först den 9 februari.

Fakta: Nya matchdatum i SHL

På grund av virusutbrottet i Malmö flyttas veckans matcher Brynäs–Malmö (tisdag 12 januari) och Djurgården–Malmö (torsdag 14 januari) fram.

Nya speldatum för matcherna är inte spikade men de uppskjutna matcherna innebär rockader i spelprogrammet.

Örebro–Djurgården: Flyttas från den 12 januari till den 23 februari (19.00)

Brynäs–Djurgården: Flyttas från den 9 februari till den 12 januari (19.00)

Djurgården–Örebro: Flyttas från den 23 februari till den 14 januari (19.00)

Mötet Oskarshamn–Örebro den 14 januari flyttas. Ny speldag blir klar inom kort.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons