Annons

Luleå värvar amerikan: "En mångsidig spelare"

Basket • Publicerad 10 januari 2023
Luleåtränaren Peter Öqvist har fått en ny spelare i truppen: amerikanen Darrell Davis. Arkivbild.
Luleåtränaren Peter Öqvist har fått en ny spelare i truppen: amerikanen Darrell Davis. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Luleå har haft ögonen på Darrell Davis tidigare. Nu är den amerikanska tvåvägsspelaren klar för klubben i svenska basketligan.

"Han är en mångsidig spelare som kommer att hjälpa oss både offensivt och defensivt. Han är en duktig skytt som är allround i sitt spel", säger tränaren Peter Öqvist i ett pressmeddelande.

Annons

26-årige Davis har tidigare under karriären spelat i länder som Bosnien-Hercegovina, Nederländerna, Tjeckien och Ungern. Allra senast tillhörde han det Kosovo-baserade laget Kalaja Prizren, där han snittade 21 poäng och 8,5 returer per match.

"Vi får en bättre bredd. Det hjälper också att Darrell är mångsidig och har en vana av att spela på flera olika positioner", säger Öqvist.

Luleå är fyra i den något haltande tabellen, åtta poäng bakom toppande Borås.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons