Luleå straffade Brynäs i seriefinalen

Ishockey • Publicerad 23 januari 2021
Luleås Emma Nordin, i mitten, avgjorde seriefinalen mot Brynäs i straffläggningen. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Landslagsforwarden Emma Nordin avgjorde seriefinalen i damhockeyligan, SDHL, när Luleå vann över Brynäs efter straffar.

2–1-segern innebar att Luleå övertog serieledningen och är en poäng före Brynäs – dessutom med två matcher mindre spelade.

Båda målen under ordinarie matchtid kom i första perioden. Michela Cava sköt 1–0 med sitt 26:e mål för säsongen sedan hemmalaget kontrat snabbt efter att två Brynäsare kolliderat. Men gästerna kvitterade i numerärt överläge genom Anna Meixner.

Brynäs dominerade stort i första perioden, Luleå tog över i den andra och den tredje var helt jämn. Till slut avgjorde Nordin i straffläggningens första extraomgång.

Det var lagens fjärde och sista möte i grundserien och Luleå har vunnit tre av fyra matcher.