Lindahl briljerade när OAIK slog Öster och gick till final

Oskarshamn Artikeln publicerades
Axel Lindahl, som suttit fast på bänken nästan hela säsongen, var lysande på sin högerkant när OAIK slog Öster och gick till final i Sålandscupen, eller Hyundai Cup som den heter numera.
Foto:Per Hammenvik
Axel Lindahl, som suttit fast på bänken nästan hela säsongen, var lysande på sin högerkant när OAIK slog Öster och gick till final i Sålandscupen, eller Hyundai Cup som den heter numera.

Bänkad nästan hela säsongen.

På onsdagen var Axel Lindahl hjärnan och stjärnan när Oskarshamns AIK slog Öster och gick till final i Hyundai Cup.

Oskarshamns AIK–Östers IF 3–2 (

Det var två seriekonkurrenter som kom till spel med reservbetonade startelvor på Arena Oskarshamn den här hösthärliga augustikvällen. Hemmalaget fick en smakstart och ledde redan efter 16 minuter med 2–0. Båda målen bar högerbreddaren Axel Lindahls sigill. Först serverade den blonde västgöten Dominic Adams som placerade in 1–0.

Sedan rundade han återigen sin försvarare och hittade den här gången Anton Agebjörn inne i straffområdet. Mönsteråssonen gjorde inget misstag.

– Jag fick två fina utspel, rundade backen och spelade snett inåt bakåt, säger Axel Lindahl direkt efter matchen.

  Öster reducerade genom Robin Strömberg, men OAIK kunde gå till halvtidsvila med 2–1.

  I andra tog Öster markant hand om bollinnehavet, dock utan att skapa särdeles många stora chanser. Där många satt och väntade på en kvittering så gjorde i stället hemmalaget 3–1.

  Filip Jägerbrink, som kom in i halvtid, tog mark och skickade i den 57:e minuten in ett avigt vänsterskott bakom Rasmus Rydén i Östermålet.

  Karl Hjertberg reducerade till 3-2, men OAIK kunde relativt behagligt hålla undan och därmed kvittera ut finalplatsen i Smålandscupen, eller Hyundai Cup som den numera heter.

  Klart bäst på det grådaskiga konstgräset var högerbreddaren Axel Lindahl. 20-åringen värvades från division 2-laget Lidköping en vecka före seriestart i våras. Han inledde frejdigt och fick ett par chanser i början. Sedan har det gått tyngre. Lindahl har blivit allt mer förankrad på bänken.

  Nu fick han alltså chansen – och tog den.

  – Det kändes bra. Jag fick mycket bollar på min kant och det är ju min styrka, att utmana och slå min gubbe. Sedan tycker jag att jag ändå slarvar lite i sistapassningarna.

  Hur har det varit att sitta på bänken så mycket som du har gjort?

  – Det är klart att jag hade hoppats på mer speltid, men det är bara att vänta på sin chans och ta den. Det är något som en fotbollsspelare måste kunna hantera. Det handlar om att kriga på och ha tålamod, säger Lindahl som har kontrakt även över nästa säsong.

  – Det är stor skillnad på division 2 och 1, men det är också lättare eftersom man har bättre medspelare. Det var ett steg jag behövde ta och det känns bra att jag gjorde det. Man måste också komma ihåg att jag kom sent, veckan före seriestart.

  I finalen väntar division 2-laget Vimmerby, som i sin semi besegrade Husqvarna. Finalen kommer att spelas på Skobes Arena i Vimmerby.

  – Jaså, okej, jag visste inte ens vilka vi skulle möta. Men det ska bli kul att spela en final. En titel är alltid en titel.