GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lasse Hansson: ”Det finns plats för alla i den lokala fotbollen”

Du kan vara liraren eller hårdingen. Du kan också ha en Cheva där mer än halva laget får plats till bortamatcherna.
Det finns plats för alla i den lokala fotbollen.
Lasse HanssonSkicka e-post
Fotboll • Publicerad 19 juni 2021
Lasse Hansson
Detta är en personligt skriven text i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En Chevrolet Impala blev biljetten in till b-laget i det lokala fotbollslaget. Baksätet kunde ju svälja ett halvt fotbollslag på väg till bortamatcherna i lingonserien.
En Chevrolet Impala blev biljetten in till b-laget i det lokala fotbollslaget. Baksätet kunde ju svälja ett halvt fotbollslag på väg till bortamatcherna i lingonserien.
Foto: Reed Saxon

En fin mix ger ofta det bästa resultatet. Därför är det aldrig fel att vitt skilda karaktärer samlas och bildar ett lag.

Det kan vara olika egenskaper med spelaren som kan springa hur länge som helst, dirigenten på mitten eller den ständigt utmanande kantspringaren. Eller varför inte liraren som knappt vet vad hemjobb betyder men som alltid gör mål när läget kommer, den tuffe pådrivaren i backlinjen som får motståndare att skaka eller spelaren som fixar att spela på alla platser.

Min farsan hade en Cheva.

En Impala.

Det här var mitten av 1960-talet och kontakterna på bensinstationen Texaco i Karlskrona hade gjort att han fått över en klassisk amerikanare från andra sidan Atlanten. Jag har ingen aning om årsmodell men den var ganska ny då och väckte uppmärksamhet.

Det skulle snabbt visa sig att det stora baksätet på Chevan blev raka vägen in i fotbollslaget.

Håkan Johannesson, som är pappas kusin, var länge en stark man i Nättraby GoIF i Blekinge. Han själv spelade över 250 seriematcher och blev en av föreningens stora spelare.

Han har också dokumenterat föreningens historia på många vis och efter alla hyllningar till tränare och skyttekungar så finns det också ett annat kapitel i föreningen. Vi kan kalla det sköna skrönor från svunnen tid. Så här skriver han i ett stycke: ”Bo Ohlsson kallad Bosse Notarna och några andra tillhörde ett ganska stort ungdomsgäng som var ute och hade roligt lite överallt. Till detta gäng hörde en kusin till mig som heter Jan Hansson. Han var ingen större fotbollsspelare men han hade under några år en given b-lagsplats eftersom han hade en stor bil. En Cheva där mer än halva laget fick plats vid bortamatcherna.”

”På Barometern-OT tar vi i år ytterligare steg i vår bevakning av all fotboll som sker i vår region och jag hoppas ni kommer att uppskatta det. Ni får gärna se oss som en gammal Cheva med stort baksäte där vi alla får plats och snackar och lyfter fram den lokala fotbollen.”
Lasse Hansson, sportchef

Och så följer historier om till exempel hur de ”råkade” få med sig en boll hem i bagageluckan från Hallabro när Bosse slog in den i Chevans bagagelucka och Jan slog igen det nypolerade bakpartiet lika snabbt. Historier, minnen och mycket skratt. En gemenskap där alla fick plats och fotbollen var den gemensamma nämnaren.

Den här sidan av idrotten är något som inte känns självklart längre. Därför behöver vi alla värna om fenomenet i tider där de små lokala föreningarna försvinner en efter en. För oss är bilagan Bollkallen nystarten på bredden inom idrotten efter pandemistoppet.

Publiken har kommit tillbaka. När Smedby Boik tog emot Lindsdals IF i en träningsmatch i juni så fanns det åskådare både vid sidlinjen och på läktaren på Tingbyskans.
Publiken har kommit tillbaka. När Smedby Boik tog emot Lindsdals IF i en träningsmatch i juni så fanns det åskådare både vid sidlinjen och på läktaren på Tingbyskans.
Foto: Nils Cedman

På Barometern-OT tar vi i år ytterligare steg i vår bevakning av all fotboll som sker i vår region och jag hoppas ni kommer att uppskatta det. Ni får gärna se oss som en gammal Cheva med stort baksäte där vi alla får plats. Det är här vi snackar och lyfter fram den lokala fotbollen.

För att kunna berätta om alla lags matcher direkt efter slutsignal flyttar vi hela lokalbollssatsningen in på vår sajt barometern.se. Här kommer du att hitta artiklar inför matcher och när domaren har blåst för full så kommer snabbt en text om matchen. Vi kommer att uppdatera den artikeln så fort vi har fått målskyttar registrerade.

Inte nog med detta. Vi startar även ett helt nytt samarbete med tränare och ledare i våra klubbar där de genom sms får svara på frågor efter matcherna. Svaren blir till citat i de aktuella matchreferaten. Artiklarna uppdateras med dessa så fort vi har fått in och läst dem.

I papperstidningen kommer vi precis som vanligt att ha med alla tabeller, resultat och målskyttar. Här blir det också reportage, nyheter och med vår tv-buss har vi ambitioner att komma ut till alla idylliska platser där lokalfotboll spelas och sända direkt.

Vi gillar lokal fotboll och med den här bilagan säger vi: Äntligen är det dags för avspark!

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.