Annons

Svensk revansch i OS-finalreprisen

Sveriges curlinglag är nu i gång med sin jakt på OS-guld. För lag Edin blev det revansch i reprisen av OS-finalen i Sydkorea, mot USA.
Lag Hasselborg inledde också med seger genom att besegra Japan med 8–5.
Curling • Publicerad 10 februari 2022
Lag Edin tog en skön seger mot USA.
Lag Edin tog en skön seger mot USA.Foto: Christine Olsson/TT

Lag Niklas Edin förlorade överraskande OS-finalen mot USA för fyra år sedan. När lagen möttes igen i den första matchen under OS i Peking fick dock det svenska laget sin revansch.

– Lite småmissar här och där men det känns som en ganska stabil match, säger Niklas Edin till Radiosporten.

Annons

USA tog matchens första poäng, men det hade kunnat bli fler.

– Vi låg för att tappa tre poäng och gjorde en ganska dålig inledning av matchen. Sen curlar han över och det var ganska slarvigt och onödigt av honom, säger Edin.

Sverige gick fram till en tvåpoängsledning i den fjärde omgången, och redan då kändes det som att man hade matchen under skör kontroll.

– Efter det känns det ganska tryggt, säger Niklas Edin.

Och det blev seger, efter att Sverige gått fram till en trepoängsledning inför den sista omgången var USA pressat att ta minst tre för att få matchen till en extraomgång, men det stod klart ganska tidigt att det inte skulle gå. Amerikanerna gav därför upp omgången och det blev svensk seger med 7–4.

Det är lagets andra seger i OS-turneringen.

Ytterligare seger

Även lag Hasselborg vann sin inledande match i jakten på ett andra raka guld.

Men det blev en nervös start mot Japan. Svenskorna började trevande och låg efter fyra omgångar under med 1–3. Men då, halvvägs in i matchen, vaknade lag Hasselborg.

– Vi kom ut med väldigt bra energi efter pausen. Vi visste vad vi ville göra, berättar Anna Hasselborg för Radiosporten.

I den sjätte omgången slog laget till med tre poäng och vände matchen till ledning 5—3.

"Det är så skönt"

Annons

Trots några misstag var man aldrig riktigt nära att tappa matchen och vann till slut med 8–5.

– Det är så skönt att ta med sig en vinst när man får lära sig så mycket. Det är jättefin is, men det är också en is som vi måste lära oss hur vi vill spela på, säger Anna Hasselborg till Radiosporten.

Klockan 13.05, svensk tid, ställs Sverige mot Storbritannien i den andra omgången.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons