Annons

Krisen allt djupare – Mellberg sämst någonsin

Bottenmötet mellan HIF och Mjällby skulle bli ex-Helsingborgarnas match.
Mamudu Moro gjorde matchens enda mål och förvärrade en redan jobbig situation för klubben han lämnade i vintras.
Fotboll • Publicerad 2 juli 2020
Helsingborgs Armin Gigovic deppar efter ännu en förlust.
Helsingborgs Armin Gigovic deppar efter ännu en förlust.Foto: Anders Bjurö/TT

Efter fyra matcher av årets allsvenska hade Helsingborgs IF inte gjort ett enda mål, och inför bottenmötet med nykomlingen Mjällby låg hemmalaget sist i tabellen på en ynka poäng.

Faktum är att siffror från Stattenakurvan.se visar att Olof Mellberg sedan han i höstas tog över HIF har ett poängsnitt om 0,83 – sämst någonsin i klubbens 113 år långa historia.

Annons

Mjällby å sin sida kom till spel efter en rejäl skalp i form av tre poäng mot topptippade Hammarby. På deras bänk satt två tränare med HIF-förflutet; Marcus Lantz och Christian Järdler.

Men det var en annan tidigare HIF-spelare som skulle stjäla showen.

Firade inte målet

Andra halvlek var inte ens en minut gammal när Mjällby tog ledningen.

Mamudo Moro lämnade efter fjolårssäsongen just Helsingborgs IF för att skriva på för Mjällby, och det var hans fot som från nära håll stötte in 1-0.

– Jag försökte ta det som vilken match som helst, säger Moro som valde att inte fira sitt mål.

– Jag kan inte göra det på min gamla hemmaplan.

Mellberg besviken

Både Alex Timossi Andersson och Max Svensson hade fina kvitteringsförsök men Mjällbys målvakt Marko Johansson storspelade och Moros mål blev matchens enda.

HIF ligger därmed fortsatt sist i tabellen och har efter fem matcher fortfarande inte gjort mål.

– Vi får inte igång vårt anfallsspel i dag heller. Just nu är det bara en stor besvikelse, säger Olof Mellberg.

– Det har varit bättre och bättre insatser och jämna matcher. Vi hade hoppats växla upp ytterligare, men nu växlade vi ner.

"Jag lider med dem"

Annons

Efter Mjällby väntar nu ett tufft schema för tabelljumbon som de kommande omgångarna ställs mot Djurgården, AIK och IFK Göteborg.

– Jag kom hit som Mjällbys tränare och för att ta tre poäng, men jag har tillbringat nio år i Helsingborg och av hela mitt hjärta så hoppas jag att de vänder detta. Och det tror jag också, säger Mjällbytränaren Marcus Lantz

– Jag lider med dem. De har ett bra lag. Krigar de på så kommer det att vända.

I och med förlusten ligger Olof Mellbergs poängsnitt på 0,77. Tividar Szenpeterys 0,88 är näst sämst i HIF:s historia. Ungraren fick bara träna HIF i 17 matcher. Olof Mellberg gjorde på torsdagen sin 13:e.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons