Annons

Klubbarna går fria efter bengalskandal

Varken hemmalaget Malmö FF eller AIK kommer att straffas för skandalscenerna som följde efter förra onsdagens möte i herrallsvenskan.
Det uppger Svenska fotbollförbundet (SvFF) för TV4:s Fotbollskanalen.
Fotboll • Publicerad 2 november 2021
AIK-fans på läktaren under förra veckans bortamatch mot Malmö FF.
AIK-fans på läktaren under förra veckans bortamatch mot Malmö FF.Foto: Anders Bjurö/TT

Efter Malmös 1–0-seger blev det stökigt på läktarna och på tv-bilder syntes bland annat hur brinnande bengaler kastades mellan olika supportergrupperingar.

SvFF har utrett händelserna, men beslutat att inte anmäla klubbarna till disciplinnämnden.

Annons

– Det vi utreder är om det är något som föreningarna, då framförallt Malmö FF som arrangör, har gjort tokigt i samband med evenemanget och det har vi inte kommit fram till att de har, säger SvFF:s jurist Christine Stridsberg till TV4:s Fotbollskanalen.

Fortfarande kan det bli tal om bestraffningar på individnivå. Men det är upp till polisen att utreda och avgöra, säger Christine Stridsberg.

– Det finns andra delar, inte minst om det finns individer som kan identifieras. Men det är en polisiär utredning, och eventuella tillträdesförbud. Sedan har ju även föreningarna en skyldighet där att hjälpa till, säger Stridsberg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons