Annons

Klubbar kräver ny styrelse i hockeyettan

Missnöjet gror i hockeyettan på grund av den infekterade striden. En majoritet av klubbarna begär därför ett extra årsmöte för att rösta bort ordföranden Ronnie Glysing.
Ishockey • Publicerad 12 november 2021
Klubbar begär årsmöte i hockeyettan för att få en ny styrelse. Arkivbild.Foto: Pernilla Wahlman/TT

Konflikten i den tredje högsta hockeyserien handlar om att Boden och Karlskrona själva vill äga rättigheterna till tv-sändningarna och inte vara medlemmar i ligaorganisationen.

Ett beslut i Riksidrottsnämnden gav klubbarna rätt, men det skapade totalt kaos i hockeyettan med bojkottade matcher till följd.

Annons

Aftonbladet publicerade nyligen en hemlig ljudfil från ett ordförandemöte i oktober. I den hördes bland andra hockeyettans ordförande uppmuntra och motivera klubbarna att fortsätta vägra spela bortamatcher i Boden och Karlskrona – emot ishockeyns regelverk.

Dessutom har Riksidrottsförbundet begärt att Svenska ishockeyförbundet gör en utredning om agerandet inom hockeyettan samt mellan föreningarna inom serien och fokusera på om agerandet är förenligt med idrottens värdegrund.

Det har fått klubbarna att tappa förtroendet för Glysing.

– Jag, och många med mig saknar förtroende för den nuvarande ledningen, och menar att det krävs en omfattande förändring i hockeyettans styrelse. Vi behöver en ledning som verkar för transparens och är lösningsorienterat framåt, säger Ahlqvist.

– Vi är en majoritet som skickat in en begäran om extrainsatt årsmöte. Vi kommer lägga fram en alternativ styrelse.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons