Annons

Klefbom riskerar att missa hela säsongen

Ishockey • Publicerad 2 oktober 2020
Oscar Klefbom (i grå tröja) under Edmontons träning inför sommarens NHL-slutspel.Foto: JASON FRANSON/AP/TT

Edmontons backklippa Oscar Klefbom är skadad och kan tvingas till operation. I så fall riskerar han enligt klubbens general manager Ken Holland att var borta från ishockeyn en längre tid.

– Om det blir en operation kan det betyda att han är borta (hela säsongen), säger Holland till nhl.com.

Annons

Besked om en eventuell operation kommer när NHL har fattat beslut om när kommande säsong ska inledas.

– Om det blir i december är det inte bra, om det blir i februari ger det oss ytterligare tre månader. Det är mycket som är oklart, säger Holland som är väl medveten om Klefboms betydelse för laget.

– Om vi inte kan använda oss av Oscar blir det ett stort avbräck och jag vet just nu inte hur vi skulle agera då, säger han om svensken som under den gångna säsongen hade femte mest speltid av alla backar i NHL.

Vad för skada svensken har är inte offentliggjort. I början av året missade han nio matcher på grund av en axelskada och kom då tillbaka precis innan hela säsongen pausades. I slutspelet var han på isen i samtliga fyra matcher som Edmonton spelade i förlusten mot Chicago.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons