Klart: Sjöstedt ersätter Kodelja

Sport Artikeln publicerades
Målvakten Victor Sjöstedt är klar för Craftstaden. Han kommer närmast från division 1-laget Hagfors IBS.
Foto:Malin Pontusson
Målvakten Victor Sjöstedt är klar för Craftstaden. Han kommer närmast från division 1-laget Hagfors IBS.

Adrian Kodelja är på väg bort.

Nu har Craftstaden hittat hans ersättare.

– Jag har fått en bra känsla av Craftstaden, säger Victor Sjöstedt.

Adrian Kodelja var ett oprövat kort i seniorsammanhang när han värvades hem till Craftstaden för två år sedan. Men Kodelja blev en succé och har de två senaste säsongerna varit given etta i Craftstaden. Men nu är han på väg bort. Planen är att lämna Oskarshamn för studier och innebandy på annan ort.

– Målvaktsposten är en av de jag varit mest orolig över. Adrian har stått i princip varje match i två säsonger och är svår att ersätta, säger Craftstadens sportchef Robert Nilsson.

Nu har Craftstaden i alla fall hittat spelaren som är tänkt att fylla luckan. 24-årige Victor Sjöstedt, som de tre senaste säsongerna vaktat kassen i division 1-laget Hagfors IBK, är klar.

  – Jag har hört mycket gott om honom och vi försökte få hit honom redan inför förra säsongen. Han har två säsonger i rad blivit framröstad som den bästa målvakten i division 1 västra Svealand av tränarna i serien, säger Nilsson.

  Sjöstedt har även viss erfarenhet från SSL-laget Karlstad IBF:s organisation. Nu ser han fram emot att flytta till den småländska östkusten.

  – Craftstaden har visat ett stort intresse från start. När jag var nere och hälsade på fick jag en väldigt bra känsla. Jag kände att jag vill hoppa på det här tåget, säger Victor Sjöstedt.

  Två allsvenska klubbar till Skoghall och Karlstad IBF visade intresse för honom, men valet föll alltså på Craftstaden. En av anledningarna var att han känner Craftstadens tränare Karl Pontén väl.

  – Vi gick tre år på gymnasiet tillsammans och blev goda vänner. Jag blev jätteglad när han hörde av sig och att få göra den här resan tillsammans med honom känns jättebra.

  Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

  – Det är svårt att uttala sig om sig själv, men jag är väl relativt stor, placeringssäker, ganska kvick och är bra på att sätta i gång spelet kvickt med mina utkast, så långt kan jag väl sticka ut hakan.

  Tanken är att Sjöstedt flyttar ner till Oskarshamn i slutet av juli. Kontraktet med Craftstaden är skrivet på två år.