Annons

KLART: Barometern-OT sänder SSL-innebandy både för herrar och damer. ”Otroligt roligt”

Innebandyn är hetare än någonsin i Kalmar och på Öland. FBC Kalmarsund nådde SM-final i Avicii Arena med herrlaget i våras – och damerna tog steget upp i SSL efter en säsong utan en enda förlust. Nu gör Barometern-OT en unik tv-satsning och sänder samtliga matcher för både herrarna och damerna.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy • Publicerad 8 september 2022
FBC Kalmarsunds damer gör comeback i SSL. Vi sänder samtliga lagets matcher – både hemma och borta.
FBC Kalmarsunds damer gör comeback i SSL. Vi sänder samtliga lagets matcher – både hemma och borta.Foto: Henrik Eriksson
Filip Langer och Kim Nilsson jublar under SM-finalen i våras. Nu blir det en ny satsning mot Avicii Arena – direktsänt på Barometern-OT:s sajt.
Filip Langer och Kim Nilsson jublar under SM-finalen i våras. Nu blir det en ny satsning mot Avicii Arena – direktsänt på Barometern-OT:s sajt.Foto: PER WIKLUND

Barometern-OT:s satsning på tv växlar upp. Nu är det klart att vi sänder både FBC Kalmarsunds damer och herrar under den kommande SSL-säsongen.

– Att kunna leverera den här nyheten till våra läsare och tittare så här drygt en vecka före premiären känns otroligt roligt. Förra året sände vi herrarnas framfart i högsta ligan ända till finalen i Avicii Arena. Nu dubblerar vi vår satsning och visar även alla matcher med damerna som har tagit steget upp, säger Barometern-OT:s sportchef Lasse Hansson.

Annons

Nästa vecka inleds SSL för både herrarna och damerna. FBC:s herrar möter Smålandsrivalen Växjö Vipers i Kifab Arena på fredag medan FBC:s damer inleder sin säsong med att möta Warberg borta på lördag.

FBC Kalmarsunds klubbchef Per Viberg säger att det är mycket viktigt för produkten att den största lokala tidningen sänder matcherna.

– För oss bidrar det till att stärka intresset lokalt. Jag pratade med innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup nyligen och han lyfte specifikt Barometern som ett gott exempel just kring siffrorna när det gäller tv-sändningarna. Vi från FBC Kalmarsund är mycket glada att Barometern fortsätter den här satsningen, säger Per Viberg.

Barometern-OT:s innebandysändningar är flaggskeppet men tidningen levererar mycket mer livesänd sport.

– Vi såg ett stort intresse för våra innebandysändningar förra året och kommer att fortsätta direktsända mycket sport på vår sajt framöver. Bland annat så sänder vi nu i september hockey med Nybro Vikings och Kalmar HC. Vi följer IFK Bergas framfart i toppen av fotbollstvåan och visar även fotboll från division 3, säger Lasse Hansson.

Alla matcher visas fritt för Barometern-OT:s inloggade läsare. Är du inte prenumerant än och vill se innebandy eller annan livesänd sport – testa gärna vårt erbjudande just nu där du får tillgång till allt digitalt innehåll i tre månader helt gratis. Erbjudandet gäller fram till måndag den 12 september.

Fakta

FBC Kalmarsunds premiärer

FBC Kalmarsund herr–Växjö Vipers

Var: Kifab Arena.

När: Fredag 16 september klockan 19.00.

Barometern-OT sänder direkt från 18.55.

Warberg–FBC Kalmarsund dam

Var: Sparbanken Wictory Center.

När: Lördag 17 september klockan 15.00.

Barometern-OT sänder direkt från 14.55.

”Jag pratade med innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup nyligen och han lyfte specifikt Barometern som ett gott exempel just kring siffrorna när det gäller tv-sändningarna.”
Per Viberg, klubbchef FBC Kalmarsund
Jörgen StrömSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons