Annons

Karlernäs tillbaka i Sverige – klar för Häcken

Fotboll • Publicerad 27 juli 2021
Julia Karlernäs. Arkivbild.
Julia Karlernäs. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Den landslagsmeriterade mittfältaren/anfallaren Julia Karlernäs lämnar spanska Sevilla och återvänder till Sverige. Hon har skrivit på för Häcken där hon ska stanna till och med säsongen 2023.

"Det känns superbra, jag är jättetaggad och glad över att vara här. BK Häcken är en stark förening och en klubb med bra förutsättningar och höga ambitioner. Jag kommer hit för att vinna och vi ska vara med och fightas om SM-guldet", säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

27-åringen har tidigare bland annat spelat i damallsvenska Mallbacken, Hammarby och Piteå, där hon tog SM-guld, samt amerikanska Embry-Riddle Soccer.

Huvudtränare Mats Gren är nöjd över att få in Karlernäs, som kan användas på flera olika positioner:

"Julia är en klok och spelskicklig spelare. Hon har en bra passningsfot, jättebra inställning och mycket rutin från både damallsvenskan och internationellt spel. Vi är otroligt glada över få in henne med den rutinen och den kvaliteten hon har", säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons