Annons

Kan dra tillbaka regeländringen – efter kritik

Det råder viss förvirring inom bandy-Sverige sedan förbundet valt att införa nya regeländringar för kommande säsong.
Nu tvingas de att ta ett omtag i frågan kring att införa förlängningsspel vid oavgjort.
Bandy • Publicerad 2 juli 2020
Västerås jublar efter SM-guldet under fjolårssäsongen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Svenska bandyförbundet basunerade tidigare i veckan ut flera regeländringar inför kommande säsong. En av dessa var förlängningsspel – första målet vinner – om 1x10 minuter och spel sju mot sju – vid likaläge efter full tid under grundserien i landets tre högsta serier för damer och herrar.

Tidigare år har lagen delat på poängen om matchen slutat lika.

Annons

Förändringen har inte landat väl i hela bandy-Sverige. Bandypuls skriver att Villa Lidköping och Motalas tränare Mattias Sjöholm tycker att det inte har funnits någon dialog och att förändringarna kom utan förvarning.

Det har fått förbundet att ta ett omtag i frågan, som gått ut på remiss hos klubbarna. Till slutet av nästa vecka väntas de redovisa ett förslag på hur man går vidare.

– Det här testades under svenska cupen i fjol. Därefter gjordes det en enkätundersökning som gick ut till samtliga elitserieklubbar. När resultatet av den undersökningen redovisades i januari var ungefär 70 procent mycket nöjda med hur det hade varit, säger tävlingskommitténs ordförande Christer Persson.

TT: Tycker du att ni har varit tydliga kring den här ändringen?

– Absolut. Vi tycker ju det. Men det är alltid så att det kommer komma kritik, både positiv och negativ. Men det är de som är negativa som syns och hörs, Så är det ju.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons