Peter Swärdh tar över Kalmar FF

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Lars Johansson

Kalmar FF har presenterat en ny huvudtränare.

Peter Swärdh tar över klubben.

– Jag ser Kalmar FF som en utmanare till toppklubbarna, säger han.

Dessutom är Viktor Agardius och Muktar Ahmed klara för KFF.

Förra fredagen fick Hans Eklund sparken av Kalmar FF och sedan dess har det spekulerats i vem som blir hans efterträdare. Ganska snart stod det klart att det finns ett huvudspår: Peter Swärdh, senast i Åtvidaberg.

Vid lunchtid på måndag, på en välbesökt presskonferens, presenterades den nye huvudtränaren.

  – Vi har en lång resa att göra. Första uppgiften är att skapa hållbarhet i Kalmar FF:s spel offensivt och defensivt och hitta nycklarna som gör att vi kan prestera över tid, även på bortaplan, säger Swärdh.

  Den nye tränaren anser att KFF är en större klubb än Åtvidaberg.

  – Det är alltid svårt att lämna en förening man trivts i. Samtidigt är det en lite större förening med lite större kravbild och större ambitioner. Det känns som ett naturligt steg att ta och jag är glad över att få vara i Kalmar.

  Swärdh har skrivit på för två plus ett år.

  – Jag ser Kalmar FF som en utmanare till toppkubbarna och en klubb som har ambitionen att vara där igen. Det kittlar att utmana de lagen som är framför. Det finns en stark utvecklingspotential här.

  KFF har dessutom gjort klart med tre nya spelare: Mjällbys Viktor Agardius och tidigare provspelaren Muktar Ahmed, närmast från Karlskrona. Backen Peter Westberg förlänger kontraktet och kliver därmed upp i a-truppen på allvar.

  Kalmar FF presenterade också sin ledarstab på ungdomssidan. David Bergqvist blir ansvarig för U17 med Stefan Larsson som assistent. På U19-sidan blir Henrik Rydström huvudtränare och assisteras av Johan Steglander.

  Tidslinje: Peter Swärdhs tränarkarriär år för år – från IFK Hässleholm till Kalmar FF

  Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.