GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nybro Vikings sparkar Sami Lehtinen

Nybro Vikings missade allettan.
Nu får tränaren Sami Lehtinen gå.
– Det har varit kommunikationsproblem.
Nybro • Publicerad 26 december 2018 • Uppdaterad 26 december 2018
Sami Lehtinen får lämna Nybro Vikings.
Sami Lehtinen får lämna Nybro Vikings.
Foto: Henrik Eriksson

När beslutet togs vill inte den sportsligt ansvarige, Per Wallin, berätta, men enligt Sportens uppgifter har det under hösten funnits ett missnöje mot tränaren Sami Lehtinen från spelartruppen.

Nu beslutar sig Nybro Vikings för att ge Lehtinen sparken.

– Tyvärr, styrelsen har tagit beslutet att entlediga honom. Vi kommer nu gå vidare med Nicklas Wikström som huvudtränare och Jonny Ågren som assisterande tränare. Nicklas har varit stark i sitt ledarskap under hela hösten och vi tror på denna lösningen, säger Per Wallin och fortsätter:

– Det har varit kommunikationsproblem. Sedan har det också varit speltekniska delar som vi inte fått bukt med under grundserien.

När fick han beskedet?

– Han fick beskedet så fort vi hade hittat en ersättare.

Ni tog en risk när ni valde att inte förlänga med Andreas Holfelt och plockade in Sami Lehtinen. Håller du med?

– En anställning av en tränar är alltid jättesvårt att förutse, att flytta från ett lag till ett annat är alltid svårt. Det ser vi i hela hockey-Sverige varje år. Jag tror att Sami har alla förutsättningar för att bli en bra tränare.

Ser ni det här som ett misslyckande?

– Det beror på hur man vänder och vrider på det. Vi hade önskat kontinuitet och ett längre samarbete med Sami.

Hur tog Sami beskedet?

– Det är så klart tufft och jättetråkigt. Sami har kommit in med mycket i Nybro som vi efterfrågat. Han har jobbat jättehårt, men har inte riktigt fått bukt på problemen som vi sett i spelet.

På julafton stod det klart att poängkungen Janne Kivilahti lämnar Nybro för spel i IK Oskarshamn resten av säsongen. Det råder inga som helst tvivel om att Vikings önskat sig ett bättre avslut på 2018.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer