Jätteskräll av Sheffield på Old Trafford

Sheffield United bjöd på en av Premier League-säsongens stora skrällar.
Tabelljumbon, som bara hade vunnit en match, besegrade självaste Manchester United med 2–1 på bortaplan.
Fotboll • Publicerad 27 januari 2021
Sheffield Uniteds Oliver Burke sätter segermålet, 2–1, borta mot Manchester United.Foto: Tim Keeton/AP/TT

Det var inte mycket som talade för Sheffield United inför onsdagskvällens match. Laget hade dittills mäktat med en seger på 19 matcher, och bara lyckats göra mer än ett mål i en ligamatch, i 2–3-förlusten mot Manchester United i december.

Men även om man gav Manchesterlaget en rejäl match den gången var det få som trodde att ligajumbon skulle kunna få med sig några poäng från bortamatchen mot tabelltvåan.

Än mindre alla tre.

Men fotboll är inte alltid logiskt.

Kean Bryan gav oväntat Sheffield ledningen i den 23:e minuten, och ett frustrerat hemmalag hade det kämpigt på Old Trafford. Men när Harry Maguire till slut fick hål på Aaron Ramsdale och nickade in 1–1 på hörna i den 64:e minuten kändes det som att topplaget skulle lösa det.

Men det skulle bli ytterligare en kalldusch. Tio minuter senare hamnade bollen hos Oliver Burke i Manchester Uniteds straffområde. Han vände upp, bredsidade till bollen och fick se den gå via Unitedbacken Axel Tuanzebes lår och upp i nättaket.

Fler mål blev det inte och Sheffield United ordnade säsongens andra trepoängare. Det ger dem totalt åtta insamlade poäng, nu tre bakom nästjumbon West Bromwich.

Manchester United är en poäng bakom serieledande Manchester City, men har spelat en match fler än lokalrivalen.