Annons

Ironman Kalmar ställs in

På tisdagen kom beskedet: Ironman Kalmar ställs in.
– Vi är extremt ledsna, säger tävlingsledaren Henrik Brovell.
KALMAR • Publicerad 2 juni 2020 • Uppdaterad 3 juni 2020
Tävlingsledare Henrik Brovell.
Tävlingsledare Henrik Brovell.

Han berättar att beslutet togs för några dagar sedan, baserat på vad som sagts från Folkhälsomyndigheten och regeringshåll.

– Vi har haft hopp hela tiden om att det skulle komma en öppning. Men för att kunna köra hade restriktionerna för folksamlingar i princip behövt släppas helt och det känns väldigt långt borta.

Annons

Henrik Brovell berättar att stämningen, av förklarliga skäl, är mycket låg i Ironmangruppen.

– Det är fruktansvärt tråkigt. Det är en hel hög med människor som lägger mycket kraft på detta. Vi har jobbat på med eventet under våren, nu kastar vi allt arbetet i sjön. De flesta av oss känner stor tomhet.

Planen är att istället genomföra tävlingarna den 21 augusti 2021. Alla som är anmälda flyttas automatiskt fram till nästa år.

– Nu missar Kalmar- och Ölandsborna en av sina stora höjdpunkter, men det här är ju tyvärr en sommar som ingen annan, säger Henrik Brovell.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons