Annons

"Inga möjligheter att spela på annat datum"

Det är fortsatt osäkert om Spanien hinner bli redo att möta Sverige på fredag.
Men att flytta Nations League-matchen är inget alternativ, konstaterar svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors.
– Jag tror också att det vore kontraproduktivt, säger hon.
Fotboll • Publicerad 19 september 2023
Landslagschefen Marika Domanski Lyfors och presschefen Fredrik Madestam under landslagets samling i Göteborg.
Landslagschefen Marika Domanski Lyfors och presschefen Fredrik Madestam under landslagets samling i Göteborg.Foto: ADAM IHSE / TT

Stormatchen mellan världsettan Sverige och världsmästaren Spanien har helt hamnat i skuggan av kaoset inom den spanska fotbollen.

Sverige kommer dock in i det sista att hoppas på att matchen blir av, enligt Marika Domanski Lyfors.

Annons

– Jag har känt mig säker under hela tiden att man löser det här på något sätt och jag hoppas verkligen det fortfarande, säger hon.

"Alla datum uppbokade"

Oavsett det finns egentligen inga alternativ till att spela matchen på Gamla Ullevi på fredag, konstaterar hon. Varken logistiskt eller av andra anledningar.

– Det finns dessvärre inga möjligheter att spela den på något annat datum. Alla datum är uppbokade av matcher så att rent logistiskt är det ju väldigt svårt, säger Marika Domanski Lyfors.

– Sedan tror jag faktiskt, personligen, att det kan bli lite kontraproduktivt också. Spelarna vill ju att det här ska påverka så att de får igenom sina villkor. Skulle vi flytta matchen är ju frågan om det är spelarna vi gynnar eller någon annan.

"Lider med spelarna"

Tills vidare räknar den svenska landslagsledningen därför med att matchen blir av som planerat, för både Sveriges och Spaniens skull.

– Det är klart att om man tar ett så drastiskt beslut, att man faktiskt säger att "vi vill inte spela den här matchen", då har man också funderat väldigt länge på att förhållandena inte är tillräckligt bra, säger Marika Domanski Lyfors.

– Jag lider med spelarna och jag hoppas att lösningen blir så bra att de kan känna att de kan gå vidare och att förutsättningarna för dem blir att kunna spela, träna och samlas i en trygg och respektfull miljö.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons