Indycar startar på nationaldagen

Det blir ett nationaldagsfirande värt att minnas för racingförarna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist.
För den 6 juni, nästan tre månader försenat, startar Indycarsäsongen med race i Fort Worth i Texas.
Bilsport • Publicerad 8 maj 2020
Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson tampas på Laguna Seca Raceway i fjol.
Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson tampas på Laguna Seca Raceway i fjol.Foto: David Royal/AP/TT

Racingtävlingarna bantas ned till endagarsevenemang med träning, kval och race. Och ingen publik får följa loppen på plats.

För att hinna med allt på en dag har loppet i premiären kortats ned från 248 till 200 varv på den 2,4 kilometer långa ovalbanan.

"Vi är spända på och redo för att sätta i gång säsongen på Texas Motorway Speedway. Vi har tillsammans med hälsomyndigheten jobbat fram en plan för att kunna garantera säkerheten för alla inblandade", säger Indycar-ordföranden Jay Frye till seriens webbplats.

Trots att starten försenats med nästan tre månader räknar man med att köra alla 15 loppen. Klassiska Indy 500 är flyttat till den 23 augusti och finalloppet går den 3 oktober.

Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist kör sina andra säsonger i Indycar och i år kör båda för Chip Ganassi Racing. Rosenqvist blev bästa nykomling förra året, på sjätte plats i sammandraget, och Ericsson slutade på 20:e plats.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigheter kring svenskarnas stall. Rätt är att båda kör för Ganassi-stallet i år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.