Annons

Imponerade inledning av Linn Grant i Ohio

Linn Grant, 24, stod för en urstark första runda i LPGA-touren, Dana Open i Ohio. Grant gick runt på 64 slag, sju under par, och leder just nu tävlingen. 24-åringen slog till med sju birdies.
Golf • Publicerad 14 juli 2023
Linn Grant har fått en fin inledning på Dana Open i Ohio. Arkivbild.
Linn Grant har fått en fin inledning på Dana Open i Ohio. Arkivbild.Foto: Matt Rourke AP/TT

I förra veckans US Open slutade Linn Grant på en delad 53:e plats – långt bakom landsmaninnan Maja Stark som slutade på en delad niondeplats. Men Grant har alltså inlett betydligt starkare denna gång.

– Jag hade ett fint tillslag både från tee och på green. Jag kände mig väldigt bekväm med min swing och behövde inte anstränga mig. Jag hade helt enkelt en bra rytm, så jag ska försöka behålla den till i morgon, säger Linn Grant till LPGA-tourens hemsida.

Annons

Även Linnea Johansson fick en fin start på tävlingen och gick runt på 66 slag – fem under par – och ligger tillsammans med Linnea Ström på en delad femteplats efter första rundan.

Frida Kinhult tog sig runt på 68 slag vilket placerar henne på en delad 27:e plats. På 39:e plats återfinns Dani Holmqvist och Pernilla Lindberg som båda gick på 69 slag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons