Annons

Ilska mot Newcastle-ägare – vill ställa in match

Fotboll • Publicerad 5 juli 2022
Mainz-supportrar protesterar mod Newcastles saudiarabiska ägare, med Mohammed bin Salman (bilden) i spetsen, och vill att lagets träningsmatch mot Premier League-klubben i juli ställs in. Arkivbild.
Mainz-supportrar protesterar mod Newcastles saudiarabiska ägare, med Mohammed bin Salman (bilden) i spetsen, och vill att lagets träningsmatch mot Premier League-klubben i juli ställs in. Arkivbild.Foto: Burhan Ozbilici/AP/TT

Den 18 juli är det tänkt att Bundesliga-klubben Mainz och Premier League-klubben Newcastle ska mötas i en träningsmatch.

De tyska supportrarna gör nu vad de kan för att matchen ska ställas in.

Annons

"Vi uppmanar Mainz till att ta ställning. Ställ in matchen mot Newcastle. Med en match mot Newcastle erbjuder Mainz aktivt den saudiska regimen en plats på scenen", lyder supportrarnas uttalande.

I höstas köpte den saudiarabiska investeringsfonden PIF 80 procent av aktierna i Newcastle, där den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman är ordförande.

"Newcastle är inte bara en fotbollsklubb, utan ett redskap för att driva intresse åt en regim som trampar på mänskliga rättigheter – och det går direkt emot Mainz värderingar", fortsätter Mainz-supportrarnas uttalande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons