Annons

Varberg rasar efter Hammarby-seger: "Ett rån"

Hammarby vann med 1–0 hemma mot Varberg efter ett omdiskuterat segermål. Efteråt var bortalaget kritiskt mot domarinsatsen.
Fotboll • Publicerad 20 september 2021
Hammarbys spelare klappar om målskytten Akinkunmi Amoo.
Hammarbys spelare klappar om målskytten Akinkunmi Amoo.Foto: Jessica Gow /TT

När Akinkunmi Amoo nickade in 1–0 i första halvlekens absoluta slutskede blev det rejält irriterat hos gästerna.

Kritiken riktades mot domaren Kristoffer Karlsson.

Annons

Amoo gick hårt in i en duell med Varbergs Joakim Lindner varpå bollen gick fram till Astrit Selmani, som efter matchen sade att han befann sig offside. Anfallarens inlägg nådde i sin tur Amoo som enkelt satte bollen i nät.

Det protesterades högljutt i Varbergslägret och både Lindner och målvakten Stojan Lukic varnades. Till Discovery i paus kallade en upprörd Lindner beslutet för ”horribelt”.

En dryg timme efter matchen var känslan likadan.

– Det är horribelt för att jag ska ha frispark när han går in med sträckt sula. Sen får jag se bilderna efter matchen att det är två tre meter offside också. Då blir man ju förbannad, säger Lindner.

”En pajas”

Amoos mål blev matchens enda i vad som var en relativt chansfattig historia rakt igenom. För Varberg var det andra förlusten sedan EM-uppehållet och den första efter åtta förlustfria matcher.

En svit som inte borde ha tagit slut mot Hammarby, menar Stojan Lukic.

– Vi spelar stabilt och som vi har gjort de här sista matcherna, men det hjälper inte. Vi åker till Stockholm, sover på hotell, är förberedda och så kommer en pajas och ger bort ett mål. Vi kunde ha fått en poäng, det var en 0–0-match i dag, säger målvakten.

TT: Du blev varnad snabbt efter målet, vad sa du?

– Jag säger till honom att det är solklar frispark. Jag ska vara helt ärlig, jag ser inte ens att det är tre meter offside, säger Lukic.

– Jag tänker inte på att det är offside men frisparken är ingenting att snacka om. Från vår bänk ser folk att det är frispark. Han (domaren Kristoffer Karlsson) står på planen, fem meter från situationen, han måste se det, fortsätter Lukic.

”Ta bort honom”

Annons

I Varbergslägret menas det att laget nu och tidigare har fått många felaktiga domslut emot sig när man har haft Karlsson som domare, och Stojan Lukic riktade en rejäl salva mot domaren.

– Alla kan göra misstag, det gör spelare också. Om jag gör tre grejer får jag tre gula och är avstängd. Men ta bort honom, låt honom döma superettan eller division 1 så han får tillbaka självförtroendet.

– Det här går ju inte, vad är det här? Det är ett rån. Vi ska ha en poäng. Vi är inte värda att vinna, det säger jag inte, men vi ska ha en poäng, säger Lukic.

Astrit Selmani, som förra säsongen spelade i Varberg, berättade att han hade pratat länge med sina tidigare lagkamrater.

– Vi har suttit ner och pratat i en halvtimme innan de åkte. Det är klart att de är frustrerade. Men jag sa till dem att jag inte kan göra så mycket mer, säger han.

Domaren Kristoffer Karlsson var inte tillgänglig för någon kommentar efter matchen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons