GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hovrätten fastställer dom mot hockeyprofil

En man med en tidigare koppling till Svenska ishockeyförbundet dömdes för sexuellt ofredande i tingsrätten.
Domen överklagades till hovrätten som nu har kommit med ett svar i ärendet: domen står fast.
Ishockey • Publicerad fredag 12:04

Därmed kvarstår påföljden på 80 dagsböter om 1 000 kronor.

"Gärningen ska rubriceras som tingsrätten har gjort. Tingsrättens dom i fråga om skuld och rubricering ska därmed inte ändras", skriver hovrätten i domen.

Enligt Södertörns tingsrätt hade mannen sexuellt ofredat en kvinnlig kollega på ishockeyförbundet genom att hålla armarna om hennes överkropp, låsa hennes ben med sina egna ben och utföra juckrörelser mot henne. Mannen dömdes till 80 dagsböter, och skulle även betala skadestånd till kvinnan.

Mannen har erkänt att han hade fysisk kontakt med kvinnan vid händelsen, som inträffade i februari 2020, men har sagt att det endast rörde sig om en hastig kram.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.