Annons

Henrik Lundqvist har lämnat sjukhuset

Henrik Lundqvist har fått lämna sjukhuset efter sin hjärtoperation, skriver NHL-stjärnan på Instagram.
Härnäst väntar fler tester innan han återvänder till New York för fortsatt rehab.
Ishockey • Publicerad 15 januari 2021
Henrik Lundqvist. Arkivbild.
Henrik Lundqvist. Arkivbild.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

I mitten av december berättade ishockeymålvakten Henrik Lundqvist att han tvingas avstå spel i sin nya klubb Washington Capitals den här säsongen. Ett hjärtfel sätter stopp och i början av januari genomgick 38-åringen en flera timmar lång operation, ett aortaklaffbyte, som ska ha varit lyckad.

Nu har han fått lämna sjukhuset i Cleveland, Ohio, för att återförenas med sin fru och sina två döttrar, skriver han på sociala medier på fredagen.

Annons

I inlägget delar han också bilder på familjen, där barnen håller upp "Välkommen hem, pappa"-skyltar.

"Jag lämnade sjukhuset i går. Jag har tillbringat mycket tid utan mina barn de senaste fem–åtta åren på grund av ishockeyn. De senaste nio dagarna har känts väldigt annorlunda. Mitt hjärta värmdes bokstavligen talat upp när jag körde in på uppfarten", skriver Henrik Lundqvist.

"Vi kommer att stanna i Cleveland ett tag till för fler tester innan vi återvänder till NYC för att fortsätta min återhämtning/rehab där".

Det är fortfarande oklart om Henrik Lundqvist kommer att kunna återuppta elitkarriären.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons